En liten recap

Snart firar vi 6 månader som gifta! Tänkte därför dela med mig av den här listan:

FÖRBEREDELSERNA

Vad var det första ni bestämde i bröllopsplaneringen? Att vi ville gifta oss? ;) Förutom det, så valde vi plats och datum först (Wirsbo Herrgård, 26:e augusti).

Vad var lättast att komma överrens om? Plats och datum.

Vad var svårast att komma överrens om? Färgtema, tror jag. Min man ville absolut inte ha rosa, men det ville jag. Så det tog ett tag innan vi var överrens om inbjudningskort, blomsterdekorationer osv.

Vad var det sista ni bestämde i bröllopsplaneringen? Var vigseln skulle äga rum. Eftersom vi ville vara utomhus under bar himmel kunde det inte fastställas till 100% innan några timmar in då vi säkert visste väderprognosen.

Vem valde ringarna? Vigselringarna valde vi båda tillsammans. Min förlovningsring valde min man.

Hur var morgonen innan vigseln? Lite stressig eftersom tiden gick alldeles för snabbt. Samtidigt var det roligt att bli fixad och få umgås några timmar med endast mina brudtärnor.


VIGSELN

Gick du själv eller gick ni tillsammans nedför altaret? Vårt “altaret” var i parken, och dit gick jag med min pappa.

Var ni nervösa? Min man var mer nervös än vad jag var. Jag hade pluggat in mina löften innan, så jag kände mig väl förberedd och bara riktigt lycklig att det äntligen var dags, alla gäster var där och såå fina, samt att det var strålande sol och klarblå himmel.

Grät någon under vigseln? Min svärmor grät, min ena brudtärna och min faster haha. Fanns säkert fler.

Gav du några löften? Ja, som jag kanske skriver om i ett annat inlägg.

Hur lång tid höll vigseln på? 15-20min.

Vad var det bästa med vigseln? Att vi gjorde den helt på vårt sett. Det blev lite svengelska, och det var en mycket lättsam, rolig atomsfär. Självklart är vigseln det viktigaste momentet av bröllopet, men det behövde inte vara stelt för det.

Vad var det sämsta med vigseln? Vi hade planerat så att gästerna inte skulle ha solen i ögonen om det blev en solig dag, men då fick jag och min man den i ögonen istället haha. Blev lite “strålkastarljus” på oss!

MIDDAGEN

Vem höll det bästa talet? Min man, helt klart.

Vem var sist att sätta sig till bords? Faktiskt jag, men det var ju okej eftersom jag var bruden ;) Hade ingen klocka på mig, och visade runt min kusin och hans flickvän i herrgården när vi plötsligt insåg att det var väldigt tyst överallt… Då hade alla redan satt sig ner i matsalen.

Vad serverades till middagen? 3-rätters. Älgpastrami till förrätt, hjortytterfilé med potatisfondant till huvudrätt och Moulleax au Chocolat till efterätt. Till dryck serverades det vin, öl, läsk… Vad man nu ville dricka.

Lagade ni maten själva? Nej, det gjorde herrgårdens kock.

Vad tyckte gästerna om menyn? Verkligen ALLA har sagt att de älskade maten, och ingen sparade något på tallriken så det stämmer nog.

FESTEN

Vilken blev er första låt? Colday – A Sky Full of Stars.

Vem gjorde bort sig på gansgolvet? Haha ingen. Jag tyckte alla dansade riktigt bra!

Vad spelades det för typ av musik? Vi hade en lista på våra favoritlåtar som DJ:n spelade, och sedan fick gästerna önska vad det ville. Så det blev en salig blandning av pop, rock, heavy metal, screamo, house, hip hop etc. Supertrevligt!

Vem blev mest onykter? Min mans bror.

Vem hade roligast? Alla verkade ha riktigt roligt under hela dagen! Jag hade superkul själv, så jag kan ju säga att jag själv hade roligast. Det är verkligen en dag/kväll jag minns som den bästa i mitt liv.

Vem umgicks du mest med? Försökte verkligen umgås med alla lika mycket. Som brud tyckte jag det var viktigt, men samtidigt var mormor lite av min prioritet under dagen eftersom jag var rädd att hon skulle känna sig ensam och sakna morfar.

Vem umgicks du minst med? Min mans farmor, faster och kusin höll sig mycket för sig själva, så det måste varit dem.

FRUKOSTEN

Vem mådde sämst dagen efter? Min mans bror och vår toastmasters fru delade nog på den förstaplatsen haha.

Vad serverads? Vi valde att ha en frukostbuffé för de gäster som stannade över natten, så det serverades allt möjligt. Smörgåsar med ost, skinka, pastrami, fil och flingor, yoghurt, kokta ägg, pannkakor, omelett, frukt och grönsaker.

Var frukosten det sista momentet på bröllopet? Officiellt ja, men vi var några som stannade kvar ett tag, och gick till spabadet och badade jacuzzi och solade innan vi checkade ut. Det var mysigt.

Gillar

Kommentarer