En höstdag

Jag såg fram emot höstiga promenader med en kopp kaffe redan i september, men det var alldeles för varmt. Nu börjar det bli mer passande. Jag köpte den här muggen i helgen, och min första kaffe fick avnjutas på en promenad i parken.

Träden har inte riktigt ändrat färg än. Om två veckor kommer det nog vara som allra finast ute. Som Sverige såg ut för en vecka sedan.

I parken fick jag se en papegojfamilj. De gömde sig bra bland träden och lät som kråkor. De härmar ju sin omgivning. Det finns faktiskt flera tusen vilda papegojor i London, speciellt i det området jag bor i (västra och sydvästra London). Min bror trodde inte på mig när jag berättade det för några år sedan, men sedan dess har jag lyckats skicka flera bildbevis till honom.

När jag kom hem från promenaden kände jag för att baka en äppelpaj. Det händer inte ofta att jag bakar, men ibland får man feeling. Den här äppelpajen är så lätt att göra - gjord på endast fyra ingredienser- mjöl, ägg, äpplen och kanel. Till det gillar jag att servera vaniljsås. Den blev inte supergod (mina bakkunskaper är tvivelaktiga) men den duger.

Jag har även jobbat idag såklart, och har lite mer jobb att ta tag i nu innan jag kan börja med middagen. Det har varit en produktiv höstdag, allt som allt.

Gillar