En helg i renoveringskaos

Det har varit en mysig helg i Sverige, fastän allt är lite kaos här. Min bror spacklar och målar om hela lägenheten, och mamma och pappa gör om hela huset igen; precis som de gjorde när jag flyttade ut för 7 år sedan. Jag har sovit i min brors halvutsädade, gamla rum i mamma och pappas hus, då gästrummet jag bodde i förut nu görs om till pappas kontor. Vet inte hur många gånger jag gått in där på vana, innan jag insett att det inte är "mitt" rum längre.
Det var spännande att besöka min brors lägenhet för första gången. Fastän det är renoveringskaos är den riktigt mysig, och jag förstår varför han redan trivs bra där. Jag kommer också trivas bra där! I påsk ska jag sova hos honom ett par dagar när det finns någonting att sova på. Han har i alla fall köpt riktigt snygga köksstolar. Vi satt på dem i vardagsrummet i lördags, åt wienerbröd och tittade ut över Mälaren. Han har nämligen lite sjöutsikt också!
Jag har ju sett massvis med bilder på hans lägenhet, men självklart är det bättre att se den i verkligheten. Tyckte verkligen om den, och det ska bli ännu mer spännande att se den när allt är klart. Jag gav honom lite inredningstips innan vi tog en promend till en mataffär i närheten. Vi köpte lite mat som han ville lära sig laga, och sedan visade jag honom hur man kokar, steker osv. Det roligaste var nog när vi stod där i mataffären och skulle försöka avgöra om något var billigt eller dyrt. Jag har ju ingen aning om vad tex köttfärs kostar i Sverige, och det hade ju inte min bror heller!
Kände mig väldigt mammig när jag övertalade honom att köpa mycket frukt och grönt. Vill ju se till att min "lilla" bror äter ordentligt, får ordentligt med vitaminer osv haha! I alla fall var det en riktigt trevlig lördag hos min bror, och jag gillar området han bor i. Synd bara att vi inte bor närmre varandra så vi kunde ses varje vecka. Tiden går så fort när man är med familjen. Dessutom älskar jag ju lugnet i Sverige. Man blir lätt stressad av mycket folk hela tiden. Mitt hjärta börjar liksom automatiskt bulta lite hårdare när jag går in i en matbutik i London, för det känns som att vad jag än stannar och tittar på, så står jag i vägen för någon annan. I Sverige är det aldrig så. Det är mycket mindre folk, och alla är mer chillade.

Gillar

Kommentarer