En engelsk sommar

Det är september, och det är redan höst i luften. Sommaren har flygit iväg som vanligt, men den har varit väldigt härlig och uppskattad. Här kommer en utvärdering av inlägget "Mina planer för sommaren 2021" som jag skrev på i början av juni.

* Brighton & Portsmouth

Jag och min man började sommaren med en helg i Brighton och Portsmouth. Vi solade, åkte British Airways i360 (utsiktstornet i Brighton), åt fish n chips på stranden, sov på hotell, shoppade i Gunwharf Keys och bara njöt av friheten! Jag kände på mig att det skulle bli en bra sommar då.

* Sverige

Äääntligen fick jag resa till Sverige och hälsa på min familj. Det blev ett par fina sommarveckor tillsammans med mina nära och kära. Jag bara njöt av solen och att kunna roffa åt mig en bit av den svenska sommaren. Jag fick riktig kvalitetstid med mamma och mormor när vi besökte Skultunas Messingsbruk. Spelade tennis med min pappa och bror. Gick runt i Stockholm med en vän, och tog igen julen och firade min 30-årsdag. Perfekta veckor!

Oj, vad trevligt det var att hänga i Sverige ett tag. Fastän min bror drack upp mitt rose.

* Njuta av solen efter en riktigt kass vår, vädermässigt.

Det har inte varit världens bästa sommar här i England, snarare tvärtom... Men jag har lyckats fått några fina sommarveckor, jag har kunnat sola lite på terassen, och hemma hos mamma och pappa låg jag mest i en solstol tror jag. Kan säga att jag verkligen tagit vara på de få varma, soliga dagar vi haft den här sommaren i alla fall.

* Fyller 30 hemma i resekarantän

Ja, min 30-årsdag tillbringades hemma i lägenheten i en resekarantän efter jag varit i Sverige. Var så lycklig just då, att jag äntligen lyckades resa till Sverige och att få fira dagen drickandes champagne tillsammans med min man var bäst. Gillade min födelsedag, hur annorlunda den än kanske låter?

* Sommarsemester med min man till troligtvis Wales

Wales var väldigt sena med att lyfta på sina restriktioner, så vi valde att stanna i England istället, där vi inte skulle bli lika begränsade. Vi åkte till Devon, bodde på ett SUPERHÄRLIGT hotell i Barnstaple, och åkte runt lite överallt i den Devonska landsbygden. Vädret var inte på topp (kändes som höst), men vi hade en väldigt mysig vecka ändå. Blir alltid som nykär i min man när vi åker på semester!

Har var det trevligt att dricka ett glas med min man, kan jag säga. Och bara titta på utsikten och folk som gick förbi. Kan inte få nog av utsikten och alla fantastiska klippor i Devon.

* Covid-vaccination

Jag fick både min första och andra vaccinationsspruta mot covid-19 i somras. Något jag sett fram emot, och som jag hoppas gör att samhället kan fortsätta hålla öppet från och med nu, och att allt kanske sakta återgår till det normala. Jag tänker mest på resandet - för min egna del vill jag kunna hälsa på min familj som normalt igen. Jag hoppas verkligen vi går mot bättre tider nu.

* Familj, sommar och ledighet

Jag har jobbat mycket, men jag har också haft 3 veckors semester (om man slår ihop alla dagar). Jag har kunnat njuta av sommaren, jag har umgåtts med min familj i Sverige, och hängt mycket med min man och våra vänner.

Alla stunder med min man har varit guld värda.

* En bonustripp till Bath + årsfirande av vår bröllopsdag

Vi åkte på en ganska spontan weekend till Bath för att fira fyra år som gifta. Där åt vi en lyxig middag och drack fint vin, besökte de romerska baden, gick runt i staden och bara utforskade lite, samt bodde på det finaste hotellet med den godaste hotellfrukosten. En riktig superhelg!

Jag ger den här sommaren ett bra betyg!! Minus för vädret, men alla upplevelser och människor jag träffat väger tyngre än molnen.

Gillar