En dag i Stockholm

Idag var jag och mamma till Stockholm. Vi åkte ganska tidigt imorse, eftersom jag hade möte med ByMalina klockan 10. Jag bjöd mamma på en förstaklassbiljett på vägen dit eftersom hon ville sitta på övervåningen (haha!), men så åkte vi andra klass hem sen. Ex-pendlare som jag är (pendlade i 3 år på gymnasiet) tycker jag det är bekvämt att åka tåg. Så länge de går i tid och inte är inställda, då!

Dagen i Stockholm började som sagt hos ByMalina på Tegnérgatan, men mer om det i ett separat inlägg. Efter vi varit hos ByMalina gick vi runt och shoppade/åt/drack resten av dagen. Målet med resan var nämligen också att hitta något till mamma som hon kan ha på sig på mitt bröllop. Om jag är bestämd och petig är det inget mot vad min mamma är, så jag visste att det skulle bli en utmaning haha, men det slutade med att hon shoppade loss riktigt ordentligt faktiskt!

Vi gick till Sturegallerian och tittade runt lite, innan vi åt mat på Jensens Bøfhus. Vi älskar deras bearnaisesås! Vi båda beställde deras kycklingfilé, men mamma valde potatisgratäng till medan jag åt deras tunna strips och varma spenat som side dish. Hur gott (och nyttigt) är inte spenat? Jag har alltid gillat det. Det blev även ett glas Chardonnay till maten för mig och en öl för mamma (se översta bilden).

Sedan gjorde vi Drottninggatan och fastnade på en pub som heter Limerick för en vätskepaus. Det var underbart varmt och soligt i början av dagen, men när vi satte oss på puben ändrade sig allt på 5 minuter. Det blev kallt och regnade resten av dagen istället! Men vi hade det trevligt ändå. Det var superkul att shoppa med mamma och roligt att hon hittade så mycket fina kläder. Själv köpte jag ingenting eftersom jag tycker jag redan har allt! Haha, jag behöver inte mycket för att vara nöjd nu för tiden. Kvalitetstid med mamma i fina Stockholm är tillräckligt. När jag är i Stockholm vill jag bo i Sverige igen.

Gillar

Kommentarer