Vardag, Jobb, Hem & Resor

Vardagen tickar på, och jag är redan sjukt sugen på att planera och boka min nästa resa. Såklart. Jag måste dock tänka på att närmare 500,000kr kommer försvinna från mitt sparkonto ganska snart i form av handpenning till vår nya lägenhet (hoppas det blir snart i alla fall – vet ju fortfarande inte exakt när vi kommer flytta), så jag är inte så “rik” som det kanske ser ut just nu. Min bror befinner sig i samma situation, och jag förundras fortfarande över hur lite handpenning man behöver för att köpa en lägenhet i Sverige. Han lägger liksom 18% i handpenning, medan jag och min man måste lägga 500,000kr var, vilket är hela 30%! Helt sjukt…

.I alla fall, så funderar jag starkt på New York nästa vår. Hur coolt vore inte det? Om pengarna nu finns. Vi ville ju åka på smekmånad till karibien, men det kommer vara svårt att få tid till det. Jag tar alltid ut det maximala antalet semesterdagar (+ de ynka 5 obetalda dagarna jag är tillåten), och vissa arbetskollegor hatar mig på grund av det, men seriöst; det mest fantastiska i livet händer inte på jobbet. Inte på mitt jobb i alla fall. Jag tycker synd om de som inte har ett liv utanför, som inte alls förstår vad work/life balance innebär... I alla fall så tror jag inte att jag kan få ihop planeringen så att vi kan åka iväg till karibien i två veckor. Men en långhelg till New York kan jag definitivt få att funka! Åh vad jag drömmer om att resa iväg igen. Behöver tillgång till nya lägenheten nu, så jag har mindre tid för att drömma haha.

På tal om jobbet så har vi hela tre(!) stycken uppkommande charity events, bara nu i september. Endast en infaller på arbetstid, de andra två är på helgerna. Jag kan komma på en av dem, men inte den andra då jag ska hälsa på några vänner som precis flyttat till sydkusten. Också där får jag kommentarer om att “Linda ALLTID är iväg någonstans.” Det finns väldigt mycket avundsjuka bland “äldre tanter” på mitt jobb – de är i min mammas ålder men beteer sig mycket, mycket äldre. Skvallrar, ger ifrån sig mycket elaka kommentarer och är rent ut sagt väldigt otrevliga. Men som sagt tror jag det baseras på 99% avundsjuka, och jag tar inte åt mig av sånt. Det kanske inte är det roligaste att se en yngre person göra bra ifrån sig i livet, resa mycket, vara lyckligt gift etc etc när de själva verkligen inte verkar leva/har left samma liv. Men måste man vara så bitter för det? Jag ska lova mig själv att aldrig bli en bitter kärring när jag blir äldre. Jag ska bli som mamma och mormor; alltid vara glad, positiv, vänlig och ung i sinnet. Glädjas av andras framgång och lyfta upp människor istället för att klanka ner. Amen!

I alla fall så visar bilden här ovan mitt ihopplock inför en av de tre charity eventsen; nämligen bingokvällen. Jag kan som sagt inte komma på den, men jag blandade nytta med nöje igår kväll och letade reda på lite saker som bara ligger i mina lådor och inte används. Som någon annan kanske kan få användning av istället. Också perfekt att sortera undan lite innan vi ska flytta, så det blir lite mindre att fixa med senare. Jag är verkligen inte en samlare, men lite saker har man väl lyckats plocka på sig under de senaste två åren, som boken “Saschenka” som jag vann under bröllopet vi var på i juli, men som jag ärligt talat aldrig kommer läsa. Det är inte alls min typ av bok. Boken “How To Be A Good Husband” köpte jag till min fästman i Alla Hjärtans Dagspresent, men lyckades få två, så då kan jag ju ge bort en. Den är riktigt rolig. Sedan hade jag lite oanvända schampoo-&-balsam-reseflaskor från Clarins som jag aldrig heller kommer använda. Har hört att Clarins ska vara ett bra märke, men när det kommer till mitt hår använder jag bara John Frieda-produkter. Till sist vet jag inte varför jag sparat ett bokmärke eller portmonnä(?) jag fått av min mans farmor en gång i tiden, men det kommer ju heller aldrig användas. Hoppas någon annan blir glad för det här istället!

Det blev ett väldigt mixat inlägg, men det är lite så min vardag ser ut just nu. Vi väntar på besked om den nya lägenheten, min brors lägenhet (jag håller alla tummar jag har att det är hans tur nu!!) och jag drömmer om min nästa resa, samtidigt som jag jobbar på som vanligt och får lov att hanterna ganska otrevliga människor ibland. Japp, så​ ser livet ut just nu.

Gillar