Äntligen löning

På fredag är det äntligen löning, och det är inte ofta jag känner att jag längtar till lönen betalas ut, eller att jag “behöver” den, men den har månaden tror jag aldrig sett fram emot löning så mycket. Jag är själv stolt över mina ekonomiska prestationer, och har aldrig brytt mig om vilken dag i månaden det är. Det har aldrig spelat någon roll om jag precis fått lön eller om jag är tre dagar ifrån löning - jag är ekonomisk lagd och har valt att inte leva mitt liv på ett sätt där pengar hela tiden styr mig. Jag lever alltid under mina tillgångar och sparar mycket. MEN den här månaden är annorlunda. Alla julklappar är köpta, New Yorkresan är betald, handpenningen är betald på vår nya lägenhet(!)... Jag och min man är gemensamt ca en miljon kronor fattigare och jag känner att ja, lönen kunde inte kommit mer lämpligt just nu!! De senaste åren har jag alltid känt mig väldigt rik kring jul med löneförhandlingar och årsbonusar. Men inte i år.

Samtidigt som vi spenderat mycket pengar känner jag ett lugn i att ha investerat våra sparpengar i något nyttigt. Något som förhoppningsvis kommer gå upp mycket i värde. Helst av allt vill jag ha kvar den här lägenheten nu under hela vår lånetid, 25år, och sedan sälja med en brakvinst. Betyder inte att vi bor där i 25år. Att kunda köpa något annat och samtidigt hyra ut vår lägenhet... Där snackar vi ett stort ekonomiskt mål. Jag har en arbetskollega som blivit lite som min vän och andra mamma på samma gång. Hon är dubbelt så gammal som mig och hennes ekonomi är något jag verkligen drömmer om. Jag ska vara där hon är idag, när jag är i hennes ålder. Med 4 olika lägenheter hon hyr ut, råd med 3-5 dyra resor varje år etc. Hon har fått sina pengar att jobba för henne på väldigt många olika sett och det vill jag också. Det här är bara början.

Jag älskar att min man är lika intresserad av pengar som mig och att vi har ett liknande synsätt angående vår ekonomi. Vi köper inte ofta prylar till oss själva, utan har lärt oss att lycka för oss är att spendera pengar på god mat och resor istället för spontana klädesplagg eller ute luncher och kaffe på Starbucks. Den enda “prylen” jag egentligen drömmer om att köpa en vacker dag, är min egna, äkta Chanelväska. För 40-70,000kr. Var rädd att min man skulle säga att det är helt sjukt att köpa en väska för så mycket pengar, men han var helt med på noterna direkt och svarade att det låter som en bra investering. Han svarade “var rädd om den och den kommer bara gå upp i värde varje år." Det är ju sant. Andrahandsvärdet på Chanelväskor är sjukt.

Intelligenta konversationer om pengar kan jag ha i all evighet. Pengar är inte allt här i världen, men det är mycket och jag känner att mitt liv och mina intressen blir enklare ju mer pengar jag har. Så kan jag resa mycket och spara mycket för att någon gång ha råd att försörja min egna familj.

Gillar

Kommentarer