Vi provar soffor

Jaa min vän som bor i Palma kommer hit om ett par dagar, vad roligt det ska bli att se henne! Det gjorde min dag. Bara tråkigt att jag måste jobba som vanligt, men vi får umgås på kvällarna.

Igår var i alla fall jag och min man till Purley Way utanför Croydon (där IKEA också finns), och letade efter/tittade på/provade soffor. December kommer vara en busy månad för oss båda, så vi försöker planera flytten så bra som vi bara kan just nu. Har därför blivit mycket plock och städning hemma på sistone och kanske inte så mycket roligheter. Men så fort min vän kommer hit så kommer jag vara fullt upptagen varje dag enda till januari!

Att köpa soffa/soffor är verkligen en djungel. Vi tyckte det var smart att åka till Purley Way för det finns så himla många möbelaffärer där. Men efter vi gått runt i flera timmar kände vi istället att det fanns för mycket att välja på. Ska vi ha en hörnsoffa i vardagsrummet eller 2 3:or som står mitt emot varandra med soffbord emellan? Divan eller inte divan? Vi kunde inte komma överens om någonting, så gav upp och tänkte precis åka hem när vi gick förbi Next Home som jag älskar. De har alltid en massa mysiga inredningsprylar där inne, så vi fick bara lov att titta in där först!
Blev kär i dessa söta, små buketter med vita rosor. Hur fint är det inte att ha dessa bara stå på ett bord eller en hylla var som helst i hemmet Rosorna var inte äkta, men materialet var fint (ej plast), så de liksom kändes och såg äkta ut. Sådant gillar jag! Var rejält sugen på att köpa ett par, men vi har större saker att reda ut först. Tapeter, väggfärg och möbler måste prioriteras först, och vill jag ha ett sammanhängande hem måste vi verkligen ta det sakta och en sak i taget.
Vi hade som sagt gett upp hoppet om att hitta en soffa som vi båda var nöjda med och ville ha, när vi helt plötsligt går förbi ett par soffor inne på Next som drar till oss bådas vår uppmärksamhet direkt. Den ena var soffan ovan. Vi satte oss ner och mjuk/hårdheten var perfekt, den hade två stora kuddar i nacken (blir galen på alla soffor med en massa minikuddar. Tänk att behöva rätta till och puffa upp dessa hela tiden...), var vår stil och vi båda tyckte bara om den direkt helt enkelt. Alla dessa möbelaffärer vi besökt, och sedan hittar vi den perfekta i en inredningsbutik jag inte förknippar med möbler överhuvudtaget.
Det klickade direkt med den soffan, så vi kanske köper 2 stycken 3:or i grått nästa vecka. Vi måste i alla fall till nya lägenheten först och måtta, så fort han som bor där nu har flyttat ut. Möblerna måste ju inte bara få plats, utan det ska ju se bra ut också. Inte vara alldeles för trångt mellan soffa och matbord! 

Förutom att besöka typ 24st möbelaffärer, var vi även inne i andra butiker som TK Maxx och John Lewis. Det fanns väldigt många roliga vinställ där inne, som på bilden ovan. Har ett inbyggt vinställ nu i lägenheten, men det har vi inte i den nya. Självklart är inte det någon prioritering nu heller, men det var roligt att gå runt och titta och drömma lite. NU: laga mat och fortsätta plocka i lägenheten.

Gillar

Kommentarer