Empire State Building

Dag 3 vaknade jag inte ens utvilad. Ryggen och fötterna värkte. Vet inte hur många mil vi gått de senaste två dagarna, och att dessutom stå så mycket... Det tar på kroppen. Men vi lät inte det stoppa oss utan åt en god frukost på ett café i närheten av vårt hotell, och tog oss sedan ner till 34th Street och Empire State Building!
Att komma in i entrén var som att kliva rakt in i min favoritjulfilm; Elf. Vet inte hur många gånger jag och min bror sett den filmen på julaftonen (det är vår egna lilla tradition!), så när jag kom in här hade jag fullt med julmusik i huvudet haha.
Empire State Building är verkligen en magisk byggnad. Hade jag varit mångmiljonär hade jag byggt mitt egna hus helt i dessa brunbeiga nyanser av marmor och guld. Min man var ivrig att se utsikten från toppen, medan jag var nöjd med att bara ta in insidan av byggnaden. Den var helt fantastiskt. Dessutom var det över 30 grader där ute. Har aldrig älskat air con mer än i Empire State Building haha.

Vi åkte upp till 86e våningen, och visst var utsikten väldigt vacker, speciellt när vädret var så fint. Vi såg verkligen hela Manhattan. Det tråkiga var köandet. Vi hade Q pass så fick komma in i själva byggnaden relativt snabbt, men sedan var det kö till hissarna – både upp och ner – kö vid fönstrerna, kö överallt… Så mycket människor. Efter dagar av köande var jag ganska trött på alla dessa människor som bara stod i vägen.

Ryggen värkte, så vi gick tillbaka till hotellet efteråt och chillade där innan vi gick på baseball på kvällen (men utsikten var självklart värt det! Man måste ju bara besöka Empire State Building när man befinner sig i the Empire State). Det konstiga var att sedan mådde jag bra igen. Kunde gå hur mycket som helst utan att få ont varken i rygg eller fötter. Det tog väl tre dagar för mig att bli van att gå över en mil om dagen haha!

Gillar