Efterbilder på köket

Här kommer resultatet av vår lilla köksrenovering/touch up! Före-bilderna finns HÄR.

Mina mål med en köksrenovering var att förbättra utrymmet och designen. Jag ville känna mig hemma i mitt egna kök, vilket jag inte gjorde. Alla ljusa, beiga och gula toner föll mig inte i smaken, och dessutom fick jag aldrig plats med något. Jag är rätt minimalistisk av mig, och hade verkligen inte mycket prylar i köket från borjan, så får inte jag plats, då är det verkligen något allvarligt fel på designen!

Köket på 7 kvadrat är litet, men ett litet rum är inget problem om det bara är välplanerat, vilket vårt kök inte var.

För att spara pengar, men även för att vi inte hittade en ny köksdesign vi tyckte om, valde vi att behålla de gamla skåpluckorna. Jag ville helst köpa nya som gick enda upp till taket för att maximera ytorna i vårt kök, men vi hittade som sagt inget som passade (utan att vi behövde möblera om precis hela köket). Jag nöjde mig därför med att måla skåpluckorna gråa.

På sidan av köket där det satt en “hatthylla” från den tidigare ägaren, skapade jag en hyllvägg bestående av 5st ljusgråa Eket-hyllor från IKEA. Vi köpte 6st från början, men min pappa hade sönder en (😂), och när jag väl hade ställt mina spaghetti och linquiniburkar där uppe, insåg jag att det faktiskt räckte med hyllor (så dessa höga burkar också fick plats på hyllplanet). Så fastän skåpluckorna är detsamma som tidigare, så har jag lyckats skapa mer förvaring tack vare den här väggen.

Den största skillnaden i köket är färgskalan. Från att ha varit ljusgult och vitt blev det grått och svart, och jag trivs så himla bra med mitt val av färg på både köksluckor och kakel. När det kommer till inredning har jag alltid gillat den maskulina looken med mörkare toner. Grått och svart känns både stilrent och hemtrevligt. Idag kan jag vila mina ögon i köket, vilket jag inte kunde när allt var ljusgult!

Jag får heller inte glömma golvet, där kanske den största förändringen har skett. Det beige/gula stengolvet hackades bort av mig och min man (ett smutsigt, dammigt och hårt jobb som tog en vecka!) och ersattes sedan av ett mörkgrått LV-golv (luxury vinyl). Så glad och tacksam att min pappa sedan kunde lägga golvet åt oss. Han är så duktig, det gick så fort och resultatet blev så bra! Nu behöver jag inte ha tofflor på mig nar jag lagar mat. Golvet är varmt, praktiskt och ser snyggt ut.

Den sista pusselbiten i mitt nya kök är smådetaljerna. Jag köpte de snyggaste, svarta te och kaffeburkarna från Dunelm, som matchar det svarta kaklet. Köpte en fruktskål, samt ett brödskrin i roséguld, och en rund spegel med en grå ram som verkligen öppnar upp köket. Investerade även i flera glasburkar där jag nu förvarar pasta, ris, havregyn och granola.

Jag trivs verkligen i mitt nya kök!!

Gillar