E-vitamin & hormoner

Åh, så mycket bättre jag mår av att knappra på tillskott, så som E-vitamin och Evening Primrose Oil. Vissa säger att vitamintillskott bara är sockerpiller, men när man har fysiska besvär och riktigt känner i hela kroppen hur de lättar efter några dagar av användande, kan de inte vara det.

Man ska inte behöva få ont i brösten på dag 14, och sedan gå runt med tunga bowlingklot som värker 20 dagar i månaden. Vakna av smärta varje gång du vänder dig i sömnen.

Jag har en tendens att få en hormonell obalans i kroppen där mitt estrogen tar över, så därför försöker jag minska på konsumerandet av mjölkprodukter (eftersom det finns estrogen i mjölk!) och ösa på med E-vitamin istället. E-vitamin reglerar estrogenhalten i kroppen och hjälper dessutom kroppen mot inflammationer.

Jag vill helst inte gå på långvariga receptbelagda mediciner, och efter att min läkare börjat prata om Danazol blev jag rädd. Det är en stark, stark medicin mot bland annat endometrios och hormonell obalans, men den innehåller väldigt mycket testosteron och har grymt många bieffekter. Det är svårt när man inte mår bra men ändå vill vara så naturlig som möjligt.

Jag har i alla fall valt att konsumerandet av spenat, broccoli, nötter, grönt te och E-vitamintillskott i mängder räcker för mig just nu. Skulle jag inte kunna bli gravid i framtiden pga användandet av alla dessa mediciner som föreslåtts mig, skulle jag inte förlåta mig själv. Kan jag inte bli gravid i framtiden pga naturliga orsaker, kan jag leva med det.

De enda piller jag vill knapra är vitamintillskott.

Gillar