Djupa Frågor

Om du fick välja vem som helst i hela världen, levande eller död, att vara en middagsgäst hos dig, vem skulle du välja?

Min första tanke är min farfar. Han dog när jag var endast 4 år gammal, och jag är osäker på om de fina minnena jag har av honom är riktiga, eller bara minnen av det jag sett på videofilm senare i livet. Hur som helst, så har jag hört att han var en väldigt fin person. Hade gärna bjudit över honom på middag så jag kunde "lära känna" honom bättre.

Skulle du vilja vara känd? Känd för vad?

Jag trivs väldigt bra med att inte vara känd. Skulle det dock ske, skulle jag vilja att så var fallet pga något jag åstadkommit inom mitt jobb, något vetenskapligt, någon smart uppfinning etc.

Innan du ringer ett telefonsamtal, övar du på vad du ska säga? Varför?

Det beror på vem jag ringer till. Vissa arbetssamtal kan jag öva på innan. Jag gillar generellt sett inte att prata i telefonen, speciellt inte med personer jag inte känner och de med svåra engelska dialekter. Föredrar emails, videosamtal på datorn eller face-to-face meetings.

Hur skulle en perfekt dag se ut för dig?

Jag vaknar upp av mig själv, utvilad. I slutet av dagen känner jag att jag åstadkommit något - antingen kvalitetstid med nära och kära, att jag avslutat ett projekt på jobbet eller utforskat en ny stad i ett nytt land. Något som känns meningsfullt för mig liksom. Dagen får gärna innehålla god mat och mycket skratt också.

När sjöng du senast för någon annan? Eller för dig själv?

Jag sjunger inte alls ofta, så tyvärr kommer jag inte ihåg det. Om vi säger så här: jag har garanterat inte sjungit 2021. Har ingen sångröst.

Om du fick leva tills 90, men behålla antingen kroppen eller hjärnan av dig själv som 30-åring, vad skulle du välja?

Jag behåller min kropp. Jag tänker så här; att man bara blir visare för varje år, och därför skulle jag inte vilja "pausa" min hjärna där den befinner sig just idag. Jag vill ju att den ska fortsätta utvecklas, för jag vill ju bli smartare och visare för varje år som går. Tänk att få vara snart 90 år gammal med 90 års erfarenhet, förhoppningsvis en frisk hjärna, samtidigt som man inte har en endaste rynka på kroppen. Härligt!

Har du något hum om hur du kommer dö?

Nej, men jag skulle gissa pga en sjukdom. Jag har känt mig som mest "döende" när jag haft äggstocksinflammation, tarmsäcksinflammation, endometrios och urinvägsinfektion, så jag skulle gissa på att något med magen kan ta död på mig en dag.

Vad är du mest tacksam för i livet?

Min man, min familj och det livet jag fått/lyckats skapa åt mig själv.

Om du kunde ändrat något i din uppfostran, vad skulle det i så fall vara?

Det enda jag skulle ändrat på är var jag är uppvuxen. Mamma och pappa valde att flytta ifrån Västerås till en liten ort som heter Surahammar när jag var liten. De tyckte "ortslivet" var bättre för mig att växa upp i än stadslivet, men jag håller inte riktigt med där. Hade en underbar barndom, men jag gillade aldrig Surahammar. Det var svårt att hitta bra vänner, alla människor var väldigt lika och tråkiga, trångsynta, ointressanta... Jag passade aldrig in. När man är liten tänker man att det är något fel på sig själv, men nu när jag är vuxen är det ju bara så öppenbart att jag var menat för något större än sambolivet med två barn som heter Liam och Alva, ett hus och en volvo liksom.

Om du kunde vakna upp imorgon med en helt ny kunskap eller färdighet, vad skulle det vara?

Att kunna resa bakåt i tiden när jag har tråkigt, och uppleva gamla minnen igen, precis som de var.

Om en spåkula kunde berätta sanningen om dig själv, din framtid eller något annat, vad skulle du vilja veta?

Min första tanke var att jag skulle vilja veta om jag någon gång kommer bli mamma, men om svaret är nej vill jag faktiskt inte veta det. Istället vill jag veta vilka områden jag borde jobba på för att få ut det maximala av mitt liv.

Är det något du drömt om att göra en längre tid? Varför har du inte gjort det än?

Det finns många nya länder och platser som jag vill besöka. Att resa utomlands igen har jag drömt om sedan min senaste tripp till Wien 2019, men det har ju inte varit möjligt pga covid.

Vad är den största framgången i ditt liv?

Jag kan inte bara nämna en framgång. Kanske spåkulan kan berätta för mig om min största framgång är mitt IB diplom, min universitetsexamen, min karriär, mitt hem eller mitt äktenskap med min man. För jag vet ärligt talat inte vad som väger tyngst här.

Gillar

Kommentarer