Djupa frågor - fortsättning

Vad värdesätter du mest i en vänskap?

Jag värdesätter många faktorer. Loyalitet - det som sägs stannar mellan oss. Ett djup - pga loyaliteten kan vi diskutera vad som helst, inte bara "hej, vad gjorde du idag? Vad ska du göra imorgon?" Att personen finns där i både framgångar och motgångar - Jag ska inte behöva vara rädd att prata om positiva aspekter i mitt liv (som en löneökning) medan min vän går igenom en tuff period (dåligt ställt ekonomiskt) och vice versa. Inget tävlande/ingen avudsjuka - I en vänskap ska man genuint vara glada för varandra. Aldrig att jag skulle önska mina vänner något annat än lycka och framgång, och jag förväntar mig samma tillbaka.

Vad är ditt bästa minne?

Det beror på stunden. När jag saknar min morfar kan jag tänka tillbaka på när jag var liten och vi alltid åkte längdskidor tillsammans. Drack blåbärssoppa och hade det så trevligt. När jag saknar min vän tänker jag på hur vi satt i hennes rum när vi var små och spelade ett dressyrspel på hennes PlayStation. Det var ett fantastiskt spel. Har många fina minnen från mormor och morfars sommarstuga där jag tillbringade varje sommar av min barndom. Kommer aldrig glömma när jag fick reda på mina IB-betyg på min födelsedag, och jag grät av lycka så tårarna sprutade. Kommer aldrig heller glömma mitt fantastiska bröllop. Har man bara ett bästa minne, har man nog inte levt.

Vad är ditt värsta minne?

Definitivt när jag fick reda på att min morfar var döende och skulle flyttas till hospice samma dag. Kommer aldrig glömma den fruktansvärda känslan i kroppen. Jag förstår varför läkarna säger åt dig att sitta ner innan de berättar dåliga nyheter. Jag stod i en park där de inte fanns några sittplatser, och jag var med på telefonen. Det kändes som om jag föll ner i ett slukhål när jag fick beskedet. Jag kunde inte andas. Att veta att morfars kamp mot cancer var förlorad och att han skulle dö innan jag hann träffa honom igen... Det är det värsta minnet.

Om du visste att du skulle dö om exakt ett år, skulle du ändra på sättet du lever nu? Varför?

Jag skulle bryta lockdownen, resa till Sverige och hälsa på min familj och resa utomlands för att kunna ligga på en sandstrand igen och bada i havet. Jag är nöjd med vad jag åstadkommit i mitt liv som 29-åring, men jag saknar familjen, att inte kunna resa, och att bara vara så oerhört begränsad generellt pga covid i detta land.

Hur nära/varm är din familj? Upplever du att du haft en lyckligare barndom än de flesta andra?

Min familj (jag, mamma, pappa och min bror) är väldigt nära. Jag är självklart nära min man med, som ju är min "nya" familj som vuxen. Jag upplever definitivt att jag haft en lycklig barndom med en tajt, varm familj, en sommarstuga, pool i trädgården och många husdjur. Ja, den var nog lyckligare än många andras.

Hur är din relation med din mamma?

Väldigt bra. Vi har alltid varit nära. Har stor respekt för henne, men samtidigt har hon alltid varit min bästa vän. Jag önskar att vi bodde närmre varandra och kunde ses lite oftare bara, men vi pratar på telefon nästan varje dag.

Har du någon typ? Ett utseende eller personlighet som du lätt faller för?

Jag har definitivt en personlighetstyp när det kommer till män. Jag gillar han som är väldigt ambitiös, intelligent, organiserad och målmedveten. Han som inte är den mest högjudda och skrytsamma i ett rum, utan mer den som låter sin framgång och intelligens tala för sig själv. Självständig, rolig, snäll och varm. Min man är ett exempel på en sådan person (därför jag gifte mig med honom). Jackson Avery i Grey's Anatomy, den första säsongen han var med (jag har inte sett de senare), är ett annat exempel (även om det är en fiktiv karaktär).

Vad, om något, är för seriöst för att skämta om?

Allvarliga sjukdomar så som Cancer och Alzheimer's.

Om du skulle dö ikväll, finns det något osagt mellan dig och någon annan, som du önskade du hade sagt?

Nej, faktiskt inte. Det är lite så jag lever mitt liv - att se till att jag visar uppskattning för mina nära och kära så ofta jag kan, och inte har någonting osagt. Om jag tar min morfars bortgång som exempel igen, så sade jag allt jag ville säga till honom de månaderna då han gick igenom cellgiftsbehandlingen. Jag var där och visade honom hur mycket jag brydde mig. När tidpunkten sedan kom då han var döende och jag visste att jag inte skulle hinna säga hejdå, var det därför en lättnad i allt det sorliga att känna att ingenting var osagt mellan oss. Han gav mig en lång kram några månader innan, och den fina kramen tänker jag fortfarande på.

Ditt hus brinner. Du lyckas rädda din partner och dina djur, och har chansen att springa in i huset och rädda en sak till. Vad skulle du rädda?

Nu kanske jag är tråkig men jag skulle rädda plånboken där jag har alla kontokort och pass. Såå långa, och dryga processer med att fixa nytt.

Något annat djupt du kan berätta/avslöja om dig själv?

Jag vill bli mamma. Det är nästa steget i mitt liv.Jag skulle bli glad om jag blev gravid precis närsomhelst nu.

Gillar

Kommentarer