Dior

Rita kors i taket, för jag har unnat mig en liten shoppingrunda! Och med liten menar jag verkligen liten, eftersom jag bara besökte en butik (John Lewis department store). Det blir alltid så dyrt när jag ska “unna” mig saker, så det är tur att jag inte skämmer bort mig själv alltför ofta…

Enda sedan jag flyttade till London har jag verkligen inte gått loss på shopping till mig själv. Jag hade sådana stora ekonomiska mål då, att jag slutade köpa kläder, smink, gå till frisören etc i samma utsträckning som tidigare. Jag tyckte alltid att jag var sparsam, och att jag insåg värdet i pengar från en ung ålder, men efter att jag flyttade till London tog jag mitt synsett på pengar och privatekonomi till en helt annan nivå. Jag ville köpa lägenhet, och jag ville resa, samtidigt som jag också ville ha ett stort sparkapital. Att känna sig ekonomiskt säker var viktigt för mig efter universitetet, och efter ett år av “småjobb” i Sverige som inte gav mig någon stabil inkomst.

De ekonomiska målen tar aldrig slut, och nu har jag varit sparsam och snål mot mig själv i flera år. Jag trivs med det. Kläder, smink och andra småprylar gör mig ju inte lika lycklig som tex resor. Men när jag väl unnar mig något, så har jag bestämt mig för att priset kvittar. Vill jag ha något, köper jag det, och då blir det ofta märkessaker. Det kanske låter paradoxalt, att jag är så sparsam men sedan köper smink från Chanel och Dior, kläder på Ralph Lauren och väskor från Michael Kors, men det fungerar verkligen för mig. Jag shoppar mindre, blir gladare av det jag köper och allting kommer verkligen till användning.

Så tillbaka till min shoppingtrip till John Lewis. Jag samtalade med en vän för några dagar sedan, och sa att alla mina lypsyl haller på att ta slut, och hon tipsade mig om Dior’s nya Lip Addict Glow om jag ville ha något lite lyxigare. Det är ett lypysl och lip gloss i ett, alltså väldigt vårdande för läpparna samtidigt som det glänser. Det lät verkligen som något som skulle passa mig perfekt.

När jag sedan var i butiken, passade jag på att titta runt i resten av sminkavdelningen. Har också blivit rekommenderad Marc Jacob’s Highlighter Drops, men tyvärr var det slutsålt. Jag gick tillbaka till Dior, provade lite foundations och bestämde mig för att investera i en heltäckande, flytande foundation (Dior Forever Skin Glow Foundation). Jag har använt samma foundation sedan jag var 14 år (Loreal Perfect Match Foundation), och fastän jag tycker om den är jag nyfiken på något annat. Jag gick alltså loss på lite Dior inne på John Lewis, och det fick bli veckans lyx för mig!

Gillar