DINNER NIGHT

Igår kväll bjöd vi över ett par vänner på middag, och det blev en riktigt trevlig kväll. Det känns som om det är en typiskt svensk sak att bjuda hem någon till sitt hem, laga en hemlagad middag, spela spel och bara umgås HEMMA. Folk gör inte så i England, utan de ska alltid träffas ute på restauranger, pubar och barer... Om det är något jag kan sakna med den svenska kulturen, är det att man bara kan gå hem till någon och hänga där ett tag. Allt behöver inte vara så officiellt och uppklätt liksom.
Jag försöker behandla andra som jag själv vill bli behandlad, så jag gick runt och städade lägenheten hela lördagen och plockade med saker för att göra det extra fint. Skulle jättegärna vilja bli bjuden till någon annans lägenhet på en mysig middag. En lägenhet där allt är städat och fint, det finns alla möjliga drycker i kylskåpet, skålar med snacks på bordet, och det är bara att känna sig som hemma 😊
Det var min mans barndomsvän (hans gudmors son) och hans fästmö som kom över till oss på middag igår. De ska gifta sig nästa sommar, och jag tror det kommer bli ett kanonbröllop! Jag har verkligen klickat med den här tjejen, som är dutch south african, så jag passade på att bjuda hem dem på middag. Tänkte att här har jag en likasinnad person som kommer förstå innebörden av HEMMAMYS, och hon gjorde det, fastän hon föredrog att ha skorna på sig hela kvällen haha. I vissa kulturer anses det ju oartigt att ta av sig skorna hemma hos någon annan, medan jag själv kanske tycker chillfaktorn blir lite sämre om man inte kan ta upp fötterna i soffan haha.
Bestämde mig ganska sent vad vi skulle laga till middag, men efter att jag sett Annicas recept på köttfärsbiffar (bild ovan) fick det bli köttfärssbiffar, klyftpotatis, en fräsch sallad och brunsås. Lite svenskt, sådär. Till efterätt bjöd vi sedan på daimtårta, som också blev populärt fastän våra gäster är precis som mig och egentligen kan hoppa över söta efterrätter. Men på något sätt går daimtårta alltid i 😉 Efter middagen spelade vi sällskapsspel och drack rödvin, och nu ser jag fram emot att bli bjuden på sydafrikansk eller holländsk mat mycket snart 😉 Mysiga hemmakvällar på hösten med trevligt sällskap är det bästa jag vet.

Gillar

Kommentarer