Detaljer jag måste ha i hemmet

Ett fullt vinställ/barskåp. Jag vet inte vad som är mer omysigt än att komma hem till någon och de har noll saker att bjussa på. Därför ser jag till att alltid ha ett fullt vinställ (+ en flaska vitt på kylning), och ett barskåp innehållande både whiskey, baileys, vodka etc. Det är hemtrevligt och ger ett bra intryck, även om varken jag eller gästerna är sugna på alkohol. Det ska bara finnas där som en lyxig detalj i mitt hem tycker jag.

Levande blommor/växter. En annan sak jag verkligen förknippar med hemtrevnad är levande blommor och växter. Hemmet ser genast så välskött ut (så länge man tar hand om dem såklart). Måste ha minst en blomma/växt i varje rum.

Doftljus. Är beroende av att tända ljus och bara mysa på kvällarna. Fick väldigt mycket doftljus av mamma i julklapp, så hela min “doftljuskorg” är nu full. Älskar det!

Snygga ljuslyktor. Går hand i hand med doftljusen. Gillar man att tända mycket ljus måste man ha snygga ljuslyktor också. Mina favoriter är de jag fick av mormor och morfar i roséguld, eller den här gruppen med stenar som alltid står framme på middagsbordet.

En spegel i varje rum. Inte så att jag konstant speglar mig, utan för att speglar öppnar upp rummen och gör att de genast känns större. Bra när man bor i en liten lägenhet. Har dessutom en konstig besatthet av att tvätta speglar…

Klockor på praktiska ställen. Klockor ska man ha där man verkligen använder dem. Till skillnad från speglar tycker jag inte man ska ha en klocka i precis varje rum, men jag gillar klockor i hallen (som man kan se direkt när man kommer hem, eller precis innan man ska gå), samt klockor i vardagsrum och kök. I vardagsrummet köpte jag en spegelklocka som både är snygg och praktisk. Man tänker inte alltid på att det är just en klocka, men behöver man veta tiden så finns den samtidigt där.

Gillar

Kommentarer