Det är så härligt med marsvin

“Mina” gosebollar har blivit riktigt stora och kaxiga. Jag hade glömt hur snabbt marsvin anpassar sig till omgivningen och växer. Speciellt det vita marsvinet (Snowball) var ju såå liten första gången jag höll honom i min famn för bara en månad sen. Han ville inte alls bli lyft, pep och försökte springa iväg och gömma sig i hö eller bakom sin kompis så fort vi närmade oss buren. Han var så rädd och skör. Lite skillnad mot hur han är nu…

Jag såg direkt potentialet i Snowball eftersom han (fastän han var rädd) redan då kommunicerade med oss människor. Han skrek så fort vi prasslade med något, och var riktigt nyfiken när vi pratade med honom. Nu piper han inte när jag lyfter upp honom längre. Han försöker inte ens ta sig därifrån eller sprattla med benen. Han vet att jag inte är farlig, och att han brukar få knapra morot eller leka med min dragkejda på tröjan när han är i min famn. Tvärtom har han nu senaste dygnet blivit riktigt kaxig. Han vågar ta för sig, klättra upp på min axel, försöker springa iväg i soffan när han tröttnat på att vara i min famn och vill hellre klättra på kuddarna.

Eftersom han har en väldigt studsig personlighet, tänkte jag att det kanske var dags för honom att få ta nästa steg i sin utveckling. Nämligen att få gå runt fritt på golvet. När han är bekväm verkar han lätt bli uttråkad av att bara sitta still och bli klappad i 10 minuter. Så jag stängde köksdörren och vardagsrumsdörren, lade ut en handduk på golvet i hallen med lite godis på, och sedan satte jag mig på golvet med honom i famnen. Efter ett tag blev han stökig och ville därifrån, så jag satte ner honom på golvet på handduken. Nu fick han springa runt fritt i hallen på nedervåningen om han ville. Men ville han det då? Neeej. Han blev helt förstenad i någon minut, innan han klättrade upp på mitt ben och ville tillbaka upp i min famn. Hallen var alldeles för stor och läskig för honom just nu haha, marsvin är så söta.

Är så glad att jag ska få ha dessa två hemma i en vecka till. Djur gör verkligen ett hus till ett hem.

Gillar

Kommentarer