Den lilla jullistan

I år firar jag jul med: Den 24:e med mamma, pappa, min bror, mormor och släkten på mammas sida. Men jag har ju flera julfiranden. En med min man och svärfamiljen, en med pappas släkt och även julfirande med jobbet (som jag tycker räknas).

Det här finns alltid på mitt julbord: Köttbullar, omelett och julmust på mitt svenska julbord, och roasted potatoes, roasted parsnips och massor med tranbärssås på det engelska. Mmm.

Min julaftonsmorgon ser ut så här: Äter frukost med familjen (mamma och pappa äter risgrynsgröt, jag brukar hålla mig till skinkmackor med alldeles för mycket senap), och sedan öppnar vi julklappar innan vi gör oss i ordning för att åka till mormor och fira jul.

Tre saker min jul måste innehålla: Jag måste ha mina nära och kära samlade, det måste finnas massvis med god mat och dryck, och jag ser gärna att vi alla spelar biljard, poker eller något sällskapsspel.

Min bästa julsång: Jag låter oftast andra bestämma julsångerna. Kan inte komma på någon favoritlåt.

Det här är jultraditionen hos oss: Jag och min man klär granen tidigt (den 1:a december ska den vara uppe!) Vi firar jul tillsammans några dagar innan jul, innan jag åker till Sverige för att fira med min familj, och han stannar kvar i England och firar med sin familj. Så har vi alltid gjort. Väl i Sverige firar jag som sagt både med mammas släkt och pappas släkt, men på olika dagar, och jag skulle säga att julen avslutas på boxing day med en heldag av premier league-fotboll.

Vår gran ser ut så här:

Så här klär jag mig på julaftonen: I två års tid har jag klätt mig i rosa… Jag har inga specialla “julkläder”, utan jag klär mig i det jag känner för i stunden. Oftast blir det en fin blus eller en stickad tröja om det är lite kallare. I år kanske jag ska glittra lite. Jag har faktiskt en bronzig topp/klänning som jag borde använda mer vid tillfällen som dessa.

Min bästa julfilm: Elf! Tycker också det är mysigt att titta på Harry Potter vid den här tidpunkten på året. Och Home Alone + alla andra julfilmer som utspelar sig i ett vintrigt, vackert New York.

Det sämsta med julen: Att den är över alldeles, alldeles för fort (och då firar jag ändå jul minst tre gånger).

Det bästa med julen: Att alla nära och kära samlas, man är ledig från jobbet, och det finns ingen stress eller press i vardagen. Det är acceptabelt att titta på tre filmer i rad, för att det är jul. Eller att konstant småäta. Dricka glögg kl 12:00. Allt är bara myyyys helt enkelt.

Gillar

Kommentarer