Den första mars

Idag är det den första mars, och den första vårmånaden kunde inte börjat på ett bättre sätt; nämligen med snöstorm och -7 grader! Har aldrig varit med om att det varit så kallt i England förut, eller att det varit så här mycket snö i London. När jag bodde i Portsmouth kunde det snöa på rejält och vara 0-gradigt, men i London händer det här nästan aldrig.

Jag tycker det är ganska mysigt med snö, så jag stör mig inte så mycket på vädret just nu. Det värsta jag vet är “mittemellan väder” då det regnar och är 10 grader. Nej, antingen ska det vara minusgrader och snö eller (helst) 35 grader varmt och sol. Det jobbigaste just nu är väl att folk kör som idioter med sommardäcken på, samt att inga trottoarer är sandade. Samtidigt blir det ganska tomt på vägarna eftersom folk knappt vågar sig ut. Det var faktiskt en ganska mysig och ensam promenad till jobbet imorse i snön.

Igår när jag kom hem, tittade jag ut genom vardagsrumsfönstret och fick se terassen täckt av ett tunt lager snö. Har inte visat vår terass förut eftersom vi inte alls jobbat på den än. Det blir ett vårjobb att olja in den, plantera blommor och inhandla trädgårdsmöbler. Just nu är det ju alldeles för kallt för att använda den. I alla fall fick jag se mina palmer där ute täckta av snö. Inte mycket snö, men i alla fall; jag har aldrig sett ett palmträd med snö på förut! Det var en ganska underlig syn.

Fastän jag är riktigt trött på vintern, måste jag passa på att njuta av snön i alla fall. Den kommer smälta snart nog och sedan är våren och värmen här (förhoppningsvis). Det är ganska fint och rofyllt att titta ut genom fönstret och se det vita täcket utanför. Speciellt nu när jag bor i en varm lägenhet. Jag förstår inte hur jag överlevde förra vintern i den gamla, kalla lägenheten med de små elektriska elemeneten, ingen isolering i väggarna och endast fönster åt norr. Härligt att slippa det.

Gillar