Den bästa salladen

Igår gjorde jag min favoritsallad, som egentligen är så mycket mer än en sallad och borde få en bättre stämpel. MEN, den här rätten gjord på halloumi, sötpotatis och en sallad bestående av allt möjligt, är min stora favorit just nu.

Jag skivar sötpotatisen och tillagar i ugn, tillsammans med halloumi (som jag skär i finare bitar), samt MASSOR med grönkål. Grönkålen har en tendens att krympa i värmen, så more is more när det kommer till den här rätten. Till sist häller jag över lite avokado-olja, innan allt detta tillagas i ugnen i ca 30min. Tills sötpotatisen är mjuk och grönkålen är så där härligt krispig.

På sidan av, gör jag sedan en sallad bestående av alla kalla ingredienser jag vill ha i. Brukar använda mig av bladspenat, gurka, avokado, fetaost och jordgubbar. Man får INTE missa jordgubbarna i den här rätten!!

När jag förbereder den kalla salladen, får självklart marsvinen också sin egna skål med alla grönsaksrester.

Jag tycker det här alltid ser så fint ut på tallriken, samtidigt som det också är relativt nyttigt och gott. Det är också en sallad som man faktiskt blir mätt på, med många olika, intressanta ingredienser.

Älskar att äta middag, alla vi 4 tillsammans. 🐷

Egentligen är det väl en typisk sommarsallad, som man ska äta mitt på sommaren. Tänk att grilla halloumin, och använda sig av närodlade färska jordgubbar... Men det var långt ifrån sommar igår. Vinterjackan fick till och med åka på på den dagliga promenaden. Det var riktigt kallt, men jag var mätt och glad i alla fall 😊

Gillar

Kommentarer