Den bästa möjliga relationen

Jag är så glad över min relation till min närmsta familj i Sverige. Alltså relationen till min mamma, min pappa, min bror och min mormor.

Mitt pass går ut till hösten, och för en månad sedan bokade jag in en tid för förnyelse på passkontrollen i Västerås i juni. Igår pratade jag med mamma på telefonen, och vi ändrade tiden till juli istället. Jag ser jättemycket fram emot att kunna åka till Sverige för att träffa alla igen, så det är självklart en besvikelse att erkänna för sig själv att det troligtvis inte kommer vara möjligt förrän tidigast juli. Samtidigt är det en befrielse att känna att jag är så närvarande i allas liv ändå, fastän jag inte har varit där fysiskt på ett tag.

Jag bor i ett annat land men jag pratar med mamma och mormor varje dag. Med pappa och min bror flera gånger i veckan. Ibland kan jag avundas folk som kan åka över till sina föräldrar spontant på en fika, bara så där, eller gå och ut och ta en drink i solen med sin bror. Men om man tittar på den relationen jag faktiskt har till mina nära och kära, så är den fantastisk bra och kvalitativ. Jag har inte bråkat eller tjafsat med min familj sedan jag var tonåring, vi har en väldigt bra och nära kommunikation, och när vi väl ses uppskattar vi tiden vi har tillsammans så himla mycket. Jämfört med andra människor i min närhet, så jag har förstått att det starka bandet i vår familj är ganska ovanligt.

Så fysisk distans säger inte så mycket. Vare sig jag kan hälsa på i juni eller juli, eller om ett år från och med nu, så är det inte hela världen. Det säger ingenting om hur bra vår relation är. Hur nära vi faktiskt är varandra. Som mamma sa; "det är fantastiskt att ha en dotter som är så självständig, men ändå så öppen och kontaktbar." Vi vet allt som försegår i varandras liv, så när vi väl kan ses igen kommer det inte kännas som om någon tid passerat alls.

Jag tror definitivt att man ska se på det senaste året, inte som förlorad tid med nära och kära, utan som kvalitetstid spenderat på ett lite annorlunda sätt. Vill man vara nära sin familj så finns det alltid sätt att vara det på ändå.

Gillar

Kommentarer