De första 6 månaderna av 2018

Flyttade till en ny lägenhet

Vilket projekt det är att flytta, och ett ännu större projekt att sedan renovera/inreda lägenheten så som man vill ha det. Många anlitar hantverkare, men jag älskar inredning och arbetar ju inom byggnadsbranchen. Inte kan jag anställa någon för ett jobb jag kan göra själv, nej, nej, nej! Så hela halvåret har gått åt till att måla väggar och trapp, tapetsera, inhandla möbler, organisera, och helt enkelt bestämma vart allting ska gå så att man trivs så bra som möjligt. Vad roligt det har varit. Är fortfarande inte helt klar, men det är skönt att ta saker långsamt ibland och bara njuta av stunden. Trivs i alla fall väldigt bra i mitt nya hem!

Min bror flyttade till en egen lägenhet

Det var inte bara jag som flyttade det här året, utan även min bror. Min 22-åriga lillebror som bodde hemma hos mamma och pappa och fick all mat lagad och sitt rum städat varje vecka, bor nu helt själv och klarar sig själv. Är så stolt över honom som lagar mat, städar, handlar mat osv. Han har verkligen vuxit upp på bara 6 månader. Det är också så mysigt att kunna hälsa på honom i hans egna lya. Vi har alltid stått varandra nära, men nu är vi nog närmre varandra än någonsin eftersom vi kan relatera till varandra så mycket, bolla inredningsidéer osv.

Blev med husdjur

I alla fall på halvtid, så tar jag hand om två stycken marsvin (T-Rex & Snowball). Min man jobbar på en skola där de har höns, kaniner – och nu det senaste tillskottet – marsvin. Skolan har som mål att barnen ska få lära sig ta hand om djur från en tidig ålder, så de utvecklas till snälla och ansvarfulla individer. Helt rätt, tycker jag. Eftersom jag växt upp med marsvin och älskar djur, anmälde jag mig som frivillig till att ta hand om marsvinen under helger och skollov. Så nu delar jag vårdnaden med min mans kollega. På ett sätt är de verkligen som mina husdjur, och jag ser så mycket fram emot att ta hand om dem i hela 6 veckor nu på sommarlovet.

New York

I slutet av maj reste jag och min man till New York – en stad jag alltid velat besöka. Jag blev verkligen inte besviken; det fanns så mycket att se och göra. Vi köpte CityPass och såg till att besöka så många sevärdigheter vi kunde under de fyra dagarna vi var där. Mina absoluta favoriter var Ground Zero och Rockefeller Center. Får inte heller glömma baseballmatchen vi gick på; New York Yankees vs Houston Astros. Vilken underbar resa det var, och jag vill verkligen tillbaka och uppleva mer av New York och USA helt och hållet. Jetlaggen var inte att leka med eftersom jag inte kan sova på plan, men bara det var en upplevelse i sig eftersom jag aldrig flygit så långt förut.

Roy Hodgeson, min bästa vän & Prosecco House

Andra roliga saker som hänt de senaste 6 månaderna är att jag träffade Roy Hodgeson inne på en pub, min bästa vän hälsade på mig, och jag hittade ett nytt favoritställe i centrala London; Proseccohouse. En urmysig bar, och ett perfekt ställe att träffa vännera på för en catch up. Tror det finns närmare 200 olika proseccosorter att välja på, och deras italienska appeteriffer var on point. Jo, 2018 har varit ett bra år hittills!

Gillar

Kommentarer