Cutty Sark

Efter besöket på The Royal Observatory där vi studerade tid, så gick vi även förbi Queen's House Art Gallery ner till Cutty Sark.

Cutty Sark är ett känt skepp som på 1700-talet fraktade te från Kina och ull från Australien till England. Det var det snabbaste skeppet på den tiden (tog sig till Kina på 73 dagar), och det var därför intressant att kliva på det och gå en rundvandring.

Det är tack vare Cutty Sark som jag kan njuta av mitt kära, gröna te idag haha. Hela båten luktade faktiskt te.

Min man längst fram i båten, med Canary Wharf i bakgrunden.

Seglet var stort, men jag kan inte tänka mig att faktiskt resa till Kina eller Australien på det här skeppet... Fy vad sjösjuk jag skulle bli.

Från skeppet hade vi utsikt över ett litet öltält, eller mer ett ölstånd. Fick lov att ta en bild och skicka till min pappa. Han hade trivts här i Greenwich bland alla ölstånd och pubar haha.

Besättningens hytter var så små, och sängarna förfärligt små. De gör att man verkligen förstår innebörden i ordet cabin fever... Här bodde alltså besättningen i över 70 dagar ute till havs.

Kaptenen hade inte en speciellt mycket större hytt heller. En säng, en liten, liten byrolåda och ett skrivbord. De hade dock en väldigt fin matsal i bakre delen av båten, som var det ståtligaste rummet på skeppet.

Väldigt intressant att få gå runt på det här skeppet, och en perfekt början på min och min mans mysiga staycation.

Gillar