Covid-vaccinering

Igår var det äntligen min tur att få min första vaccindos mot covid-19! Jag tog en promenad på min lunchrast, genom parken, till ett apotek här i närheten av där jag bor. Där fick jag min första spruta. Väldigt nära och smidigt.

Jag fick svara på några frågor innan datorn tilldelade mig Pfizer. Man kan ju inte välja märke, men det var det vaccinet jag helst ville ha, om jag hade fått välja. Så jag blev nöjd.

Jag fick min spruta på två sekunder (kändes som vanligt ingenting - jag har aldrig haft problem med sprutor), och sedan behövde jag bara sitta ner i 5 minuter och vila, innan jag fick gå hem igen.

Efter endast ett par minuter efter sprutan, började jag känna en liten träningsvärk i överarmen, axeln och övre ryggen. Det kändes som om jag tränat tennisservrar i en timme. Men det var absolut ingen obehaglig känsla.

Jag jobbade lite mer, unnade mig en coca cola PÅ GLASFLASKA (lyxen!!) och började sedan titta på säsong 16 av Grey's Anatomy. Har nästan hunnit ikapp alla avsnitt nu. Jag älskade ju Grey's när jag var tonåring, men slutade titta någon gång i början av 10-talet. Men nu är jag alltså nästan ikapp!

När jag skulle gå och lägga mig kom det stora testet; att få av sig tröjan haha. Armen och nacken var väldigt stel hela natten, precis som vid en överansträngning eller träningsvärk, men jag sov riktigt bra ändå.

Skönt att i alla fall vara igång nu!! Ett litet steg mot ett friskare, friare samhälle, hoppas vi.

Gillar

Kommentarer