Cote A’zur

När svärfamiljen skulle boka sin årliga utomlandsresa inom Europa, gav jag Grekland som förslag. Har tidigare besökt Corfu, men det finns många fler öar och platser i Grekland som jag vill besöka. Som vanligt skrev vi ner två platser vi vill semestra på, och sedan drogs ett alternativ. Förra året skrev jag Sardinien och Santorini. Mitt Sardinien drogs och vi åkte dit. I år valde jag Santorini igen, och mitt andra alternativ fick bli Mykonos.

I år drogs dock Cote A’zur, till de flestas förvåning. För vad är egentligen Cote A’zur? Har noll kunskaper i franska, så mina tankar vandrade genast iväg till Cote D’Ivoire, vilket ju är Elfenbenskusten och Afrika. Det kunde ju inte stämma. Azur… Måste vara “sur” på spanska… Så sydkusten? Vilken sydkust? Jo, Frankrikes sydkust och den franska rivieran!

Har varit i vackra Paris, men inte på den franska sydkusten.

Jag är så taggad. Vi flyger till Nice och ska bo i en villa mellan Nice och Cannes. Vid stranden. Antar att det blir pool/strandhäng i en vecka, varvat med ett besök i Nice, ett besök i Cannes OCH en roadtrip till Monacoville. Det verkade dock bara vara jag och min man som var taggade på Monaco, men vi kommer köra en egen bil den här gangen, så vi kan åka själva. Date-day i Monaco… Åh, ja tack!

Jag ser fram emot att min mans brors flickvän följer med den här gången, samt att vi har vår egna bil. Kanske är det åldern, kanske är jag bara “bortskämd”, men jag tycker inte om att bo så tätt inpå andra eller leva efter andras regler och tider. Jag vill gå upp när jag vill, äta när jag vill och vad jag vill, och när man är på semester med äldre personer (föräldrar och svärföräldrar) blir det fortfarande alltid de som “bestämmer.” Även efter en vecka hemma hos mamma och pappa älskar jag att komma hem till mitt egna liv liksom. Därför ska det bli underbart att ha en egen bil i Frankrike (varför hade vi inte det i Sardinien??)

Så nu har jag en resa att se fram emot i 2019!!

Gillar