Coleslaw

Jag känner doften av jullov. Endast några timmar bort 😊 Äntligen! Jag har fått min julbonus, choklad och vin kommer hem till mig på söndag (också från jobbet), och ikväll ska jag och min man laga julmat och öppna julklappar. Såååå mysigt. Tanken är sedan att vi ska äta rester sen hela helgen 😍 Men först vill jag dela med mig av en supergod och enkel coleslaw som jag gjorde igår kväll.

Jag slösar aldrig på mat, utan när jag har ett halvt vitkålshuvud i kylen tänker jag liksom "vad kan jag göra med det här?" Svaret blev att riva huvudet, tillsammans med morötter, och göra en god coleslaw av det.

Den krämiga "såsen" gjorde jag av senap och majonnäs - det jag hade hemma helt enkelt. Och den enda kryddan jag använde mig av var chiliflakes.

Det blev jättegott! Och så fräscht utan socker och salt (som det ska vara i traditionella recept). Jag sockrar och saltar ALDRIG maten. Har väl nämnt det tidigare, men rent socker är så onödigt och ingenting kroppen behöver. Salt får kroppen i sig ändå (av andra matvaror), så det är inte heller något man behöver tillsätta i maten. Kommer definitivt göra coleslaw igen! En perfekt sallad att göra av resterna i kylskåpet.

Gillar

Kommentarer