Coffee tables

När vi flyttade in i vår nya lägenhet bestämde vi oss ganska snart för att köpa ett ordentligt soffbord till soffan i vardagsrummet. I flera år hade vi använt det lilla fyrkantiga, svarta bordet från IKEA som de gamla lägenhetsägarna lämnat kvar åt oss. Men det hände aldrig att vi faktiskt tog tag i saken och på riktigt letade efter ett nytt soffbord. Vi prioriterade andra möbler istället. Kände oss klara med vardagsrummet, och gick vidare till nästa rum. Soffbordet glömdes bort.

Nu har jag börjat tittat lite efter soffbord igen på min favoritmöbelaffär just nu; Harveys. De har väldigt många fina soffbord att välja bland, och här kommer en lista på de jag är intresserade av!

Jag gillar soffbordet ovan eftersom den har en lite annorlunda design. Jag föll verkligen för de stjärnformade benen! Är dock osäker på om jag vill ha ett vitt soffbord, när allting annat i vardagsrummet går i grått och svart.

Tänker jag efter, så är det ett runt bord jag verkligen vill ha. Har lärt mig mycket om former och design, och hur fint det blir när man bryter av rektangulära former med cirklar etc. Till exempel; har du ett rektangulart bord, kör på en rund spegel till. Jag tror just den runda formen på ett soffbord skulle vara det vårt vardagsrum behöver.

Om inte bordet var så tungt skulle nog min bror anlita någon som snodde det här av mig, om jag köpte det. Det är verkligen hans stil, och han skulle bli så avundsjuk. Jag älskar också marmorlooken, men det kanske inte är just det jag är ute efter i mitt vardagsrum idag. Så snyggt och stilrent dock.

Jag föredrar ett högre, stående soffbord, som det ovan. Men jag tror som sagt inte marmorbordet skulle passa in hos oss och den inredningskänslan vi är ute efter idag. Men min bror – min käre bror – han skulle ha alla sina möbler i marmor!

Det här bordet är mest liknande vårt nuvarande av de jag tittat på. Det är ganska enkelt men har ett hyllplan. Jag gillar idén med en hylla under bordet, där man kan lägga ett par böcker och fjärrkontrollena. Jag läser just nu boken Sapiens skriven av Yuval Noah Harari, och kommer på mig själv med att konstant gå runt och flytta på den för att den inte har någon plats än...

Jag var så nära att köpa det här glasbordet ett par gånger, och det är fortfarande en av mina största favoriter. Älskar hur glaset består av olika lager. Jag hittar verkligen inget fel med den här designen, och det skulle passa bra in i vårt vardagsrum.

Jag gillar glasbord, och det här rekangulara bordet är också fint. Både jag och min man är dock överrens om att det nya soffbordet borde vara runt eller fyrkantigt, så det blir nog aldrig aktuellet att köpa just det här. Men så fint!

Gillar