COCA COLA LIGHT

Jag har alltid varit negativt inställd till light-drycker. De har aldrig smakat gott, och jag dricker ju inte en Coca Cola för att jag vill vara nyttig, utan för att jag ju tycker det smakar gott. I flera år har jag druckit 1-3st 33cl burkar i veckan, vilket jag aldrig ansett varit något problem. Att unna sig en Coca Cola Orginial/Classic är OKEJ.

I somras råkade jag dock få en Coca Cola Light ute på The Greyhound, och min första tanke var “Neej, hur kan det bli så feeel.” Men min man sa bara “drick och var tyst” :’D Det var en varm sommardag, och fastän jag hade väldigt svårt för eftersmaken, gick colan I (med väldigt mycket is i). Den största skillnaden – och ögonblicket som förändrade mitt liv –var dock en timme senare när jag inte kände den där sockerkicken eller mattnadskänslan som man alltid får av en vanlig coca cola. Det kändes inte som om jag druckit en coca cola den dagen, och den känslan var underbar.

Endast en vecka senare fick vi in en Coca Cola Light-maskin på jobbet. Det var en engångsmaskin, och en present från en leverantör, så när alla burkarna tagit slut var det slut, liksom. Alla skyndade sig för att plocka på sig burkar, och jag tänkte att okej, jag provar väl… en… gång… till… Det smakade inte alls lika tokigt den gången. Jag jobbade vidare under eftermiddagen, och igen var det som om jag inte ens druckit Coca Cola överhuvudtaget. Upplevde ingen uppblåshet, ingen sockerkick som gör dig trött och seg… Ingenting.

Där och då blev jag fast för Coca Cola Light.

Eftersmaken var som sagt ett problem i början, men när man blir van försvinner den. Nu kan jag knappt dricka en Coca Cola Classic eftersom det smakar så sjukt sött. En söthet jag tidigare aldrig lade märke till. Jag som aldrig riktigt tyckt om socker, förundras nu nästan över hur jag kunde dricka Coca Cola Classic i så många år, och verkligen älska det.

Inte för att light-cola är nyttigt, men en Classic känns extremt onyttigt just nu. Jag fortsätter dricka 1-3st 33cl burkar i veckan, men det är endast light nu. Zero har jag fortfarande svårt för – där tycker jag eftersmaken är ännu värre. Avslagen cola... Seriöst, vart är alla bubblor?! Men light… Du är min nya favoritdryck!

Gillar

Kommentarer