Christiansborg

Här kommer sista inlägget från vår resa till Köpenhamn, och det handlar om den sista dagen. Vi checkade ut från hotellet vid 11, och begav oss sedan till Christiansborgs Slott. Här tillbringade vi de sista timmarna innan vi behövde bege oss mot flygplatsen.

Att besöka Christiansborgs Slott blev en otippad höjdpunkt på vår resa. Vi visste inte hur underbart vackert och ståtligt det skulle vara! Vi gick ju bara dit för lite tidsfördriv innan flyget hem.

Först besökte vi stallet och alla vackra, vita hästar, innan vi besökte ruinerna i källaren (från gamla slottsbyggnaden). Till sist vandrade vi vidare in i slottet.

Allt guld, sammet, silke… Alla gamla möbler… Allt var så vackert och välbevarat. Vi fick till och med ha plastpåsar på skorna för att skydda golvet. Det var en speciell känsla att gå omkring där inne.

Favoritrummet var nog den stora salen, eller matsalen. Vi räknade att det fick plats 50 personer längs långbordet. Det hade ju varit perfekt för oss att ha vårt bröllop där! Alla våra gäster kunde fått plats vid samma bord.

Ett annat magiskt rum var ju självklart tronrummet; där kungen och drottningens tronar stod.

Christiansborg är typ som Gatsby-huset jag alltid drömt om. Tar definitivt med mig lite inredningsinspo härifrån.

Arkitekturen var verkligen magisk. Kan vi få fira vår 5-åriga bröllopsdag här inne, tack? Rekommenderar verkligen ett besö​k på​ Christiansborg om man befinner sig i vackra Kö​penhamn.

Gillar