Chokladbollarna som blev något helt annat

En gång vart annat år säger jag till mig själv att "det vore kul att baka." När jag sedan är färdig inser jag på nytt att jag verkligen hatar att baka. Det tar tid, blir man skapar så mycket disk och resultatet blir aldrig som man tänkt sig…

Jag har aldrig egentligen ingredienser till bakning hemma, men den här gången tittade jag på min mans vita, varma choklad i skåpet och tänkte att det måste finnas något jag kan göra med det här. Det är alldeles för sött för oss att dricka, så det kanske skulle passa bättre i en kaka?

I alla fall så googlade jag runt om det fanns något recept som jag kunde göra av de få "bakningsingredienserna" jag faktiskt redan hade hemma. Aldrig att jag skulle gå runt i affären för att specifikt leta ingredienser till något jag ska baka liksom... Nejnej, jag är ingen bagare.

Hittade som sagt min mans vita choklad med jordgubbar, och tänkte att det kunde passa bra i en smet istället för kakao. Havregryn, kaffe och smör har jag sedan alltid hemma, så det fick bli ett enkelt recept på chokladbollar.

Var beredd på att de skulle få en annan färg än vanliga chokladbollar, men var inte beredd på att de skulle bli så kladdiga… Okej, receptet visade en hel del socker också, men det har jag aldrig hemma. Att tillsätta socker är alltid ett stort NEJ för mig. Så jag hade i mjöl och mer chokladpulver, till och med lite mer havregryn, men allt var förgäves. En timme i kylen och allt var fortfarande kladdigt. Det påminde mig om hur många gånger jag stått där och försökt göra min egna paj eller pizza, och degen bara är så där äckligt kladdig även efter 5kg tillsatt mjöl... Jag vet inte om det var min kreativa eller logiska sida som räddade situationen genom att hälla upp dessa kladdiga pannkakor i muffinsformar, och sedan stoppa in de i ugnen ett tag.

När jag väl hade tagit mig tiden att baka, ville jag ju såklart att resultatet skulle bli snyggt och framförallt ätbart. Efter ett tag i ugnen kom “chokladbollarna” ut som Lindas havrekakor med vit choklad och jordgubbsmak haha. Så långt ifrån chokladbollar man nog kan komma… Smaken påminde lite, men inte mycket. De blev i alla fall riktigt goda, men jag tänker inte baka igen 😂

Gillar

Kommentarer