Chokladbollar

Att baka är inte min grej, men jag blev så sugen på chokladbollar häromdagen att jag bara fick lov att baka dessa. HUR fel kan det dessutom gå när man gör chokladbollar?? Är inte det något av det lättaste man kan baka, i hela världen 😂

Jag har aldrig ägt ett sockerpacket i hela mitt liv, men jag bröt den trenden för att göra chokladbollar. Först tänkte jag att jag hoppar över sockret, men jag ville verkligen lyckas med det här. Och att det sedan skulle smaka som en riktig chokladboll som man kan köpa ute på ett svenskt fik, så att det skulle satisfy mina cravings. Så jag blandade havregryn, socker, kakao, rumstempererat smör och kallt, starkt kaffe i en skål.

Jag gillar mörk choklad, så jag hade i lite extra kakao. När smeten var klar rullade jag de sedan till små bollar och doppade i kokosflingor. Jag följde ett recept som skulle ge mig 25 bollar, men jag fick 8(?!)st. Hur små bollar ska man egentligen rulla? Egentligen skulle jag velat göra dem stora a la Wayne's Coffee, men ändrade mig i sista sekund. Tur det, annars hade jag väl enbart fått en boll.

De blev så goda! Jag tror det är första gången jag bakat något och blivit 100% nöjd med resultatet 😂 Tänker definitivt fortsätta att baka dessa. På jobbet har vi ju tex en tradition att ta med oss fika när vi fyller år. Då kommer jag baka chokladbollar. Kommer någon hem till mig på fika, då bakar jag chokladbollar. Ja, det kommer alltså bli min paradrätt/bakelse från och med nu.

Jag och min man njöt av dessa tillsammans med ett par koppar grönt te. Det perfekta fikat.

Gillar

Kommentarer