Choklad

När min resa till Sverige över julen blev inställd i sista sekund, så lät jag min resväska stå ouppackad i gästrummet med alla julklappar. Det var så deprimerande att packa upp allt, så svårt att smälta at det inte blev någon jul i år. Jag hoppades att jag kunde åka dit och fira en försenad jul i februari eller mars. Nu blev det ju inte så, så äntligen har jag packat upp resväskan och gått igenom alla julklappar. Min man fick ölen jag köpt till mina föräldrar, med utgångsdatum nu i mars. Själv började jag äta upp mormors chokladask, också med utgångsdatum nu i slutet av mars. Resten av presenterna ligger i en låda i gästrummet och väntar på att få packas ner i resväskan igen, när den dagen väl kommer... Jag har bokat tid för förnyelse av mitt pass på polisstationen i Västerås i juni. Är det för mycket att begära?! Det är ju fortfarande en evighet dit.

Det kändes fel men rätt på samma gång, när jag började sluka mormors lyxiga chokladask. Hon får definitivt en ny av mig, med ett bättre utgångsdatum, när jag väl kan hälsa på henne nästa gång. Jag gillar att äta choklad tillsammans med en kopp grönt te. Det är en sådan god kombination, tycker jag.

Efter att jag gluffsat på några chokladbitar, blev jag helt uppslukad av choklad. Det var det enda jag kunde tänka på, resten av dagen. Som om Instagram hade läst mina tankar, så fick jag upp denna bild från en glassbar i Italien. DET kallar jag GLASSTÅRTA. Herreminguuuud vad gott det ser ut!! Hade man kunnat resa just nu, så hade jag nog bokat en weekend till Neapel i Italien, enbart pga den här glassen, och redan suttit på planet.

Istället shoppade jag lite Baileys online. Jag tror det var i oktober eller november som Baileys kom ut med två nya smaker; Apple Pie och Red Velvet Cupcake. Har dock inte sett dem i någon matbutik. Så jag köpte dem online istället, från The Bottle Shop. En sak jag verkligen gillar med England - det finns inget monopol på alkohol. Du kan beställa hem en flaska champagne på expressleverans om du så vill det, och öppna flaskan en timme senare.

Ser fram emot att ha Baileys-provning här hemma tillsammans med min man. Det är onsdag, men jag tänker prova ett glas redan ikväll! Choklad är verkligen den här veckans beroende...

Gillar

Kommentarer