Chocolate chip muffins

Jag var väldigt chokladsugen igår kväll och bestämde mig därför för att baka något. Det fick bli chocolate chip muffins eftersom jag hade alla ingredienser till det. Jag bakar nästan aldrig, men dessa muffins är grymt goda och väldigt enkla att göra.

Mjöl, socker, kakao, lite bakpulver, smör, ett ägg och ett par chocolate chip cookies är allt som behövs. Bara hälla allt i en stor bunke (smula/bryt småbitar av kakorna först) och blanda om. Jag jobbar aldrig utifrån ett speciellt recept utan går på känsla som vanligt när jag lagar mat. Jag tror jag dock har i mycket mindre socker än “normalt”, eftersom jag inte tycker om när det smakar för sött. Mycket kakao men lite socker ska det vara!

När allt är ihopblandat häller jag sedan ut det kladdiga innehållet i muffinsformar och gräddar i ugnen i ca 20 minuter. Tills de inte är kladdiga inuti. Nu när jag fått en ny ugn räcker det faktiskt med 17 minuter. Allt går mycket snabbare och lättare när den håller en jämn värme, såklart. Den här gången blev det 6 supergoda muffins och det lukar fortfarande nybakat i hela lägenheten. Jag borde baka oftare.

Gillar

Kommentarer