Chicken & Bulgur

Min mamma har skickat mig sååå många inspirerande matlagningsrecept under lockdown. Hon vet hur mycket jag uppskattar det lilla just nu - varje liten förändring, och allt som är det minsta lilla nytt är så härligt just nu. För några dagar sedan provade jag på att laga kycklingfilé med currysås i ugn, och serverade sedan bulgur till det.

Jag tittade på bilderna på receptet mamma skickade, och läste igenom ingredienserna lite snabbt. Men jag följde det absolut inte till punkt och pricka - jag gillar ju att göra recept till mina egna, och är tex väl medveten om vilka kryddor som jag och min man tycker om, och vilka som vi inte tycker fungerar lika bra. Jag kryddade därför mina filéer med ingefära, vitlökspulver och chili flakes innan de åkte in i ugnen.

Såsen gjorde jag av matlagningsgrädde, en chicken stock cube (jag tror det heter kycklingfond på svenska), och kryddade med mer vitlökspulver, chili, paprika, gurkmeja och lite svart peppar. Till sist hade jag i MYCKET currykrydda i såsen. Lite svamp och paprika fick också följa med in i ugnen.

När maten var klar serverade jag allt på tallriken tillsammans med lite näringsrik bladspenat. Det är marsvinens absoluta favoritgrönsak, så det är något vi alltid har hemma. Jag tycker det är gott och passar till det mesta, bara jag klipper av stjälkarna först 😉

Det blev en supergod middag, som dessutom räckte till dagen efter med. Jag älskar gratänger av just den anledningen - det blir så många portioner.

Gillar

Kommentarer