Chelsea vs Nottingham Forest

I onsdagskväll gick jag och min man på den 3:e rundan av Liga Cupen i fotboll. Eftersom min pappa är ett stort fotbollsfan och varit medlem i Chelsea Football Club sedan han var typ 14, brukar han gå på deras matcher väldigt ofta, och har lätt att få tag i biljetter. Själv är jag därför uppväxt med att gå på fotboll med pappa. Jag kommer till exempel ihåg att en av mina första utlandsresor var till Glasgow i Skottland för att se en vänskapsmatch mellan Chelsea och Glasgow Rangers. Det var jätteroligt, och det var väl där intresset för fotboll växte. Sedan dess har jag självklart varit ett Chelseafan, och jag älskar att se fotboll live, speciellt på Stamford Bridge. Varför jag tog med min man på fotbollen i onsdags vet jag inte. Han är ju ett Manchester United fan, men samtidigt älskar han fotboll och jag vet att han innerst inne gillar Chelsea. Han vill bara inte medge det. Än.
Eftersom pappa bor i Sverige kan han ju inte gå på precis alla matcher själv (fastän han skulle vilja det), så då skickar han biljetter till mig ibland. Som onsdagens biljetter. Det var jättesnällt av honom, men det fanns även lite ulterior motives bakom haha. Ibland köper han nämligen biljetter till lite “mindre viktiga” matcher för att samla poäng till de större. Poäng som han behöver till stormatcherna som det är hög efterfrågan på. Nästa vecka spelar nämligen Chelsea mot Athletico Madrid i Champions League, och pappa ville jättegärna åka dit till Madrid för att se matchen. Tack vare att jag gick på Chelsea vs Nottingham Forest i onsdags fick han då tillräckligt med poäng för att kunna åka. Jag är lite avundsjuk på att han ska till värmen på tisdag, men men… Jag fick i alla fall se fotboll på hemmaplan och det är jag jätteglad för!
Och vilken match det var; Chelsea vann 5-1! Tyvärr missade vi sista målet, vilket var Nottingham Forests mål, men vi såg alla Chelseamålen. Vi hade riktigt bra utsikt också, där vi satt i hörnet vid hörnflaggan. Min man var lite orolig för att få parkeringsböter om vi inte kom tillbaka till bilen innan 22:30 som vi parkerat i Wimbledon, så vi gick ifrån matchen i 88:e minuten, så vi slapp köa så länge till tunnelbanan. Nottingham Forest gjorde mål i 90+1. Jag gillar inte att gå ifrån matchen tidigt! Just av den anledningen att jag alltid missar något mål då haha. Jag är alltid den som helst stannar kvar 10 minuter efter matchen med, för den delen. Varför ha bråttom? Det är ju så roligt att bara vara där. Det som var lite konstigt den här gången var dock att vi fick sitta på bortaläktaren. Pappa har alltid biljetter på Shed End (South Stand), vilket också är bortafansens läktare. De brukar sitta mot East Stand och vi mot West Stand. Men i onsdags satt vi längst bort mot East Stand istället. Det var jättekonstigt och kändes helt fel! Hade bra uppsyn över alla spelare på bänken i alla fall, och underbara Conte.
Eftersom vi tog bilen till Wimbledon och sedan tunnelbanan till Fulham Broadway, gick resan väldigt fort (bara en halvtimme), och vi hade tid att dela på en öl innan matchen började. Jag gillar ju som sagt inte öl, men det var min ide. Det var faktiskt riktigt uppfriskande, och det kändes liksom rätt att dricka öl innan fotbollen. Pappa var stolt haha. Det som kändes mindre bra var tunnelbanan till Fulham Broadway. Terrorattacken förra fredagen i Parsons Green var färskt i minnet på alla som befann sig i vårt tåg tror jag. För när tåget saktade in på Parsons Greens-station blev det helt tyst i vagnen. Jag tror alla tänkte på vad som faktiskt skulle kunnat skett om den där bomben hade detonerat helt… Det är hemskt att dessa terrorattacker bara kommer närmre och närmre. Mina “hemtunnelbanestationer” är ju Wimbledon och Morden, så när något händer på “min” district line känns det ju inte alls bra. Samtidigt är jag riktigt trygg i London. Det finns verkligen poliser överallt, och till och med när jag jobbar på mitt huvudkontor som ligger i zon 6 finns det poliser som patrullerar i parken på lunchrasterna. Säkerheten känns hög och idioterna är få. I alla fall så var Chelseamatchen trevlig (speciellt eftersom de vann och det blev mycket mål!), och sedan gillar jag att hitta på saker mitt i vecken efter jobbet, som liksom bryter upp veckan lite. Det är lätt att annars somna framför soffan klockan 9 varje kväll, vakna vid 2 and wonder what the hell you’re doing with your life.

Gillar

Kommentarer