Chelsea Gardener

Men hallå! Jag måste berätta om min och min mans fantastiska "date day" i lördags. Vi har märkt att vi har varit, och kommer vara, lite upptagna på olika håll, så eftersom vi inte kommer kunna tillbringa riktig kvalitetstid med varandra på ett par veckor nu, krävde jag en date day i centrala London. Det är ju så mysigt att bara loda runt i staden, speciellt i mitt favoritområde Chelsea.

Efter att vi gått runt i Battersea Park (min man fick lov att göra en risk assessment genom jobbet, så jag hakade på så det skulle kännas mindre som ett "jobb". För vem vill egentligen jobba på en lördag?) gick vi över Albert Bridge till underbara CHELSEA. Det var en solig dag, men blåste kallt, så vi bestämde oss för att värma upp oss inne i en vacker blomster och inredningsbutik som heter Chelsea Gardener.

Det finns en mysig liten cafédel där inne, där min man beställde en Cappuccino och jag färskpressat te med smak av gojibär och granatäpplen. Det var alltså hela bitar av goji och granatäpplen i teet, och det var sååå gott. Jag kanske borde börja dricka mer frukte? Det var i alla fall trevligt att prova på något nytt, och variera mig från det gröna teet jag alltid annars dricker.

Det var väldigt trevligt att sitta där inne i värmen ett tag, dricka te och titta på all fin inredning. Blev väldigt sugen på att köpa spegeln bakom min man. Chelseastilen är alltid så shabby chic och hemtrevlig. Det var som sagt en vacker, solig dag, som nästan lurade ögonen att våren var på väg. Men blåsten påminde oss att det fortfarande är vinter, i alla fall minst en månad till. Jag är nog inte ensam om att längta efter våren något enormt just nu. Tänk att få klä sig i en vårjacka!

När vi druckit vårt kaffe och te, gick vi även runt i butiken och tittade på alla blommor och inredning. Jag fastnade i kaktusavdelningen. Min bror har köpt en liten kaktus som kan bli ENORM om ca 30 år. Jag skulle också vilja investera i en liten gullig kaktus (helst vill jag att min ska vara rund), och sedan få se den växa i många många år. Man kan ju fuska och köpa en stor redan nu, men de kostar ju från 2000kr och uppåt. Och det är just den här långa processen med att se den sakta växa för varje år som jag är ute efter. Älskar sånt. Att börja på något litet och se det bli stort... Finns det något mer givande? More satisfying?

Gillar