Charcoal Grey

Här kommer före och efterbilder på vårt köksgolv, som gick från att bestå av ljusgula klinkersplattor till kolgrått Luxury Vinyl!

När vi flyttade in hade vi kalla, hårda klinkersplattor som resten av den engelska befolkningen… Förstår inte varför det är så populärt just i köket? Har man inte golvvärme får man förfrysningsskador på fötterna (därav mattan som jag alltid hade i köket), och råkar du tappa en tallrik på golvet går inte bara tallriken i tusen bitar, utan klinkersplattan får även ett fint litet hack som grimaserar åt dig varje gång du går in i köket… För att inte tala om färgen. I den gamla lägenheten hade vi åtminstone gråa klinkersplattor, men här… Vet inte om det var meningen att de skulle vara ljusgula eller om de har varit vita en gång i tiden och sedan missfärgats. Vill jag ens ha svar på den funderingen?

Golvet i naturligt dagsljus

Efter en vecka av evigt hackande för att få bort de tunga plattorna, samt fixen under, kom min pappa hit och hjälpte oss lägga ett snyggt vinylgolv. Och om det blev snyggt? Om jag blev nöjd med resultatet? JA!

Vi valde ett golv i färgen Charcoal Grey. Ju mörkare, desto snyggare tycker jag. Jag har alltid gillat den maskulina looken i hemmet (tänk Armani och Versace), och vill gärna jobba med mörka inredningstoner i neutrala färger. Resultatet blev inte bara snyggt, modernt och helt i min stil, utan aven väldigt praktiskt. Inga fler mattor i köket för att golvet är kallare än snö, ingen mer oro över att det ska spricka om man råkar tappa något.

Golvet med lamporna tända

Jag förvånas fortfarande hur fint det är varje gång jag går in i köket, och det känns bra att vi nu kommit en liten bit på väg i vår köksrenovering.

Gillar