Cau

Jag älskar West Quay i Southampton. Jag anser som vanligt att det bästa inte är shoppingen, utan maten såklart! Det finns väldigt många mysiga restauranger där - kedjor och ikke kedjor. Igår var vi till en argentisk stekrestaurang som min fästmans pappa hade bokat bord på. Ganska typiskt egentligen när jag bokat bord på ett argentisk steakhouse på fredag... Men kan man någonsin få för mycket av det goda? Nej precis. Och behöver jag säga att maten var suuupergod?!!

Till förrätt valde jag kycklingspett med guacamole. Kycklingen var så mör och fin. Har nog aldrig ätit ett godare kycklingspett! Sedan till varmrätt fick jag självklart lov att prova en stek när jag var där. Det fanns väldigt mycket att välja på men jag valde en "vanlig" rib-eye stek. Medium grillat och medium till storleken. Trodde det skulle räcka med en 260 grammare men min fästman sa att jag lätt äter en 320 grammare. Och han hade rätt. Seriöst så känner den här människan mig bättre än vad jag känner mig själv.

Till steken valde jag tunna strips (french fries) och sedan en blue cheese hollandaisesås till. Den var supergod! Var rädd att det skulle bli lite för mastigt med mögelosten, men det var en perfekt blandning av mögelost och hollandaise. Alltså inte en för stark smak. Portionen var dessutom perfekt för mig (det var mycket mat men jag var hungrig eftersom vi inte ätit på 7h). Till middagen drack jag ett glas prosecco, och så delade vi alla på två flaskor vin. Jag drack bara ett glas och sedan massvis med vatten eftersom jag fortfarande kämpar lite med min inflammation.

Blev mätt på steken, men inte så mätt att man inte orkar efterrätt! Jag har verkligen aldrig varit ett fan av sötsaker och brukar oftast äta en förrätt och varmrätt (ingen efterrätt), men på sistone har jag börjat gilla det mer och mer. Blev därför en brownie igår med glass och en kopp super berry tea till! Te ihop med något sött är bara fööör gott eftersom det tar bort mycket av det söta. Så det inte blir för sött.

Verkligen en trevlig middag i Southampton med underbar mat och jag kommer definitivt äta på Cau igen. Ny favoritrestaurang tror jag!

Gillar