Castell de Bellver

Vi åt och åt, och åt ännu mer under vår semester i Palma. I slutet av veckan insåg jag att jag inte haft någon som helst hungerkänsla på flera dagar, men vi åt ändå haha. Innan middagen på fredagskvällen bestämde vi oss för att ta en promenad upp till Castell de Bellver; ett slott som ligger 124m över havet. Utsikten där skulle vara fantastiskt, och dessutom var det trappor hela vägen upp. Förhoppningsvis skulle en liten work-out innan middagen göra oss lite mer hungriga haha.
Min fästman simmade ju i poolen varje dag, men själv badade jag aldrig, så rörde inte lika mycket på mig. Jag ville verkligen också njuta av poolen, men vågade inte på grund av mina besvär. Största anledningen var rädslan att gå från att vara väldigt varm till att vara kall. Skulle inte säga att jag mådde bättre där i värmen, men jag vågade samtidigt inte testa något som läkarna sagt kan göra mig sämre igen. I alla fall behövde jag all motion jag kunde få haha, och jag såg fram emot promenaden upp till slottet!
Vår “semesterrutin” i Palma såg ut som följande: Vi vaknade vid 8-9 och gick ner till frukosten vid 9-10. Var det fint väder slappade vi vid poolen på förmiddagen till typ 2. Då gick vi och åt lunch någonstans, som kanske bestod av en baguette eller pizza slice om vi skulle äta en större middag, eller så åt vi en större lunch och delade på typ en pizza eller sallad på kvällen istället. Efter det utforskade vi Palma; eller om vi hade gjort det på morgonen slappade vi på stranden eller vid poolen på eftermiddagen. På fredagskvällen hade vi varit vid poolen hela dagen, så vid klockan 8 begav vi oss upp till Castell de Bellver för att njuta av solnedgången.
Det kändes riktigt bra med en liten work-out där i trapporna på vägen upp. Vi joggade nämligen halva vägen. Det var också skönt att det var lite svalare när vi gick dit på kvällen, runt 25 grader. Hade det varit mitt på dagen, i gassande sol, hade det inte varit lika roligt eller lätt tror jag… Väl på toppen tog vi några bilder på oss själva, slottet och utsikten. Tyvärr var inte slottet öppet eftersom vi var där ganska sent, men vi ville mest se utsikten i alla fall. Och solnedgången. Det var mysigt.
Solnedgången var på andra sidan bergen, bakom oss, men vi kunde se lite av det. Vi valde dock mest att fokusera på den fina utsikten över havet. Vi kunde se enda bort till landningsbanorna på Palmas flygplats, på andra sidan vattnet. Det var jättefint, och definitivt värt alla trappsteg! Jag gillar platser med en fin utsikt. Det var ju samtidigt lite romantiskt också. Verkligen perfekt att gå hit innan middagen!
Vi insåg dock att vi fortfarande inte var riktigt hungriga, fastän vi hade klättrat upp i berget, så vi gick runt slottet lite, tittade och tog lite kort innan vi begav oss tillbaka ner igen. Vi hade inte bråttom. Nar jag pratade med folk som varit eller bott i Palma, var det ingen som nämnde hur fin utsikten var här uppifrån, eller hur lätt det var att ta sig hit. Hade ingen tanke på att det fanns ett stort slott här uppe liksom. Men det var roligt att vi gick dit; det var en trevlig upplevelse.
Både på vägen upp och ner gick vi förbi en svensk skola. Och en svensk pub, men den var igenbommad haha. Det fanns verkligen mycket svenskar i Palma; precis som jag trodde, så verkar alla svenskar åka till Mallorca… Det var liksom mer svenskar runt omkring än engelsmän, definitivt. Min man log mot mig varje gång någon pratade svenska i närheten, så att jag skulle veta att han förstod var de sa. Han var riktigt stolt, och jag är riktigt stolt över honom med. Hans svenska är ju definitivt mycket bättre än min spanska, om vi säger så… Jag har ju pluggat spanska i skolan och varit i spanien flera gånger, så jag kommer ju ihåg lite, men det är ingenting emot hur duktig min man är på svenska nu. Han kommer bli flytande mycket snart, det vet jag.

Gillar