Carmona & min mans födelsedag

Igår fyllde min fantastiska man och underbara make 28 år. Som vanligt, fyller han alltid på den stressigaste dagen på året (både för honom själv och för mig), men vi lyckades göra den speciell ändå.

På kvällen innan smög jag ner alla presenter jag köpt, och ställde de på köksbordet. Jag ville att det skulle vara något av det första han såg när han gick upp på morgonen.

Han fick ett par Tommy Hilfiger-solglasögon, ett cycling kit med energy bars, energy drinks, vattenflaska, vitamintabletter (och allt annat man kan tänkas behöva när man cyklar mycket), ett våffeljärn/panini-maker, samt en cykeldator. Han visste redan om cykeldatorn, som han valde ut själv, så jag hoppade över att slå in den. Och ja, resten är inslagna i julpapper. Varför inte, liksom.

Jag skulle ha köpt dessa solglasögon till mig själv med. Ska definitivt införskaffa ett par pilotglasögon till sommaren.

I alla fall, så öppnade min man sina presenter när han kom hem på kvällen, och vi åkte sedan till Reigate för middag på en restaurang som heter Carmona. Vi har gått förbi restaurangen i Wimbledon några gånger under lockdown, och tänkt att "där ska vi äta när allting öppnar upp igen." Det var dock fullbokat till mitten av juni, men vi fick ett bord på deras restaurang i Reigate istället, ca 35 minuter härifrån med bil.

Vi var så förväntansfulla. Första gången vi besöker en restaurang inomhus i år!

Jag tog en fin bild på födelsedagsbarnet precis efter vi fått in ett glas öl och ett glas Cava.

Och det blev en bild på mig med. Oj, vilken lyx det var att bara få komma in på en restaurang, i värmen, och bli serverad god mat och dryck.

Maten var siiiiinnessjukt god på Carmona. Vi beställde två tapasrätter till förätt - jag åt friterad aubergine med getost, och min man chorizo och jätteräkor - och sedan delade vi på en steak sharer med fyra olika köttbitar. Till det serverades det strips och sallad, pepparkornssås och bearnaisesås.

Vi valde att prova på stekarna "osett" - alltså att vi inte visste vilken som var vad. Totalt låg det en rump steak, sirloin, rib eye och fillet steak framför oss. Det visade sig att min favorit var sirloin och min mans favorit rib eye. Då vet vi vad vi ska beställa nästa gång!

Vi hade en sådan trevlig och mysig kväll tillsammans. Drack alkohol, åt rött kött, och njöt över att få vara inomhus på en restaurang en tisdagskväll som denna. Det blev också så mycket skratt när servitören automatiskt gav kortbetalningsmaskinen till min man, och sedan blev jätteröd i ansiktet när jag sa att det var jag som betalade. Han ursäktade sig flera gånger, men jag tycker verkligen inte det är någon stor grej. Han verkade dock tycka att han gjort årets misstag.

Åh, jag kan leva på gårdagen LÄNGE. Så underbart att få fira min mans födelsedag för tionde året i rad.

Gillar