Cannelloni

Igår provade jag på att laga något nytt, nämligen Cannelloni. Det är en maträtt jag älskar att äta ute på restaurang, men som jag aldrig lagat själv. Förrän igår, och det lyckades bli ett minne för livet eftersom jag brände mig på ugnstaket (igen) och nu kommer få ännu ett ärr på armen… Men min cannellonigratäng blev väldigt god och lyckad! Tror jag var italienare i ett tidigare liv.

Cannelloni är stora pastarör som man fyller med valfritt innehåll och sedan gräddar i ugnen så det blir som en gratäng. Jag valde att steka kyckling, svamp och bacon och sedan blanda ihop allt med en krämig ostsås. Jag hällde först lite av ostsåsen i botten av gratängsformen, så inte cannellonin blir hårda längst i botten. Sedan fyllde jag pastan så gott det gick med kyckling/svamp/baconröran och lade i ugnsformen. Det mesta av röran fick dock ligga uppepå, men jag såg till att alla rör blev ordentligt täckta av såsen så de mjuknar som de ska under tillagning.

Det tog ca 50 minuter att grädda gratängen i ugnen. Jag kokade även broccoli och serverade till. Egentligen skulle jag haft det i, men det tog evigheter att skära alla ingredienser i småbitar så det fick plats inuti cannellonin (tror det är därför det är rekommenderat att använda köttfärs istället för kyckling). Men det blev jättegott och det är ännu en restaurangrätt som jag bemästrat själv. Jag har som motto att hemmalagade middagar aldrig ska vara tråkiga och jag skulle verkligen inte må bra av att äta korv och makaroner eller chili con carne varje vecka. Jag måste ha en stor variation på både det jag lagar och äter. Både jag och min fästman älskar ju mat och att äta ute, men att äta ute hela tiden är ju inte så bra för plånboken, så varför kan man inte laga dessa lite mer avancerade maträtter själv också? Jo, klart man kan med lite träning. Nästa gång ska jag prova med köttfärs.

Gillar

Kommentarer