Bygger mitt drömkök

Ända sedan jag var på första visningen av vår lägenhet, har jag haft en vision om hur jag vill inreda köket. Det fanns alltid en oanvänd väggyta i vänstra hörnet där jag såg ganska mycket potential för framtida förvaring.

För några veckor sedan köpte jag 6 stycken hylllor (som ser ut som fyrkantiga lådor) på IKEA, och min pappa hjälpte oss sedan att fästa dessa på väggen när han var här och lade golv. Tyvärr gick en sönder (pappa var envis med att inte läsa instruktionerna. Story of my working life! Byggnadsarbetare som inte tittar på ritningarna 😂) så just nu har jag totalt 5 “lådor” på väggen. Har inte bestämt om jag ska köpa ingen, en, två eller tre till än, men just nu ser det i alla fall ut så här.

I en av lådorna har vi nu en fruktskål i koppar. Jag har velat haft en fruktskål i köket ganska länge nu, men inte haft någon plats innan hyllorna kom upp på väggen.

Så här ser den vänstra väggen i vårt kök ut just nu. Det blev så bra.

Jag var på jakt efter de perfekta te och kaffeburkarna, och hittade dessa svarta inne på Dunelm. En butik jag aldrig hört talas om förut, men de hade ganska mycket hem och trädgårdsinredning. För att kunna särskilja på grönt och svart te, har jag mitt gröna te i den svarta burken, medan min man fick fortsätta ha sitt svarta te i union jack-burken som han älskar. Kaffe har vi bara en sort av.

Jag är ett stort fan av italienska restauranger där de förvarar pasta i glasburkar. Vet inte hur länge jag drömt om att ha pasta i glasburkar hemma hos mig med. Från att ha haft två glasburkar, har jag nu sju stycken. Pasta, ris, couscous, havregryn – och jag inväntar en till där jag ska förvara min mans frukostflingor. Dessa burkar, på bilden ovan, är från Jamie Oliver’s kollektion, och där förvarar jag linguini och spagetti.

Jag är riktigt nöjd med det nuvarande resultatet, men är som sagt lite osäker på om vi ska bygga på med fler lådor, eller vara nöjda så här. Det blev i alla fall riktigt bra, och precis som jag tänkt mig!

Gillar