By day

December är här, och igår stod julpynt på min och min mans schema! Vi började med att storstäda hela lägenheten, inklusive förrådsrummet under vår trapp. Vi slängde gamla målarfärgsburkar, och hyllor från den gamla ägaren som vi aldrig kommer använda, och hittade sedan bland annat julklappspapper från två år sedan. Älskar hur rent och organiserat det är där inne just nu, och till och med marsvinen lyckades få en egen hörna av förvaring där inne.

Sedan var det dags att ta upp julgranen och klä den. Eftersom vi har en gran som behövs sättas ihop gren för gren, tar det ett tag, men vi älskar det. Det finns ju inget mysigare än att julpynta hemmet. Jag bestämde, när vi köpte granen för ca 4 år sedan, att vi skulle ha ett färgtema som gick i rött och guld, och vi har lyckats hålla oss till det enda sen dess. Alla kulor är fortfarande i just rött och guld, och jag tycker de färgerna bryter av så fint i vårt vardagsrum.

Hyllan ovanför TV:n fick sig ett jullyft, och pyntades med både julljusstakar och glitter.

Min man överraskade mig med en julstjärna (tror blomman heter så?), som fick stå i mitten av köksbordet. Det blev också en mysig färgklick i vardagsrummet. Han vet att jag älskar levande blommor, men fortfarande inte köper blommor till mig själv.

Tre adventskalendrar lyckades jag få i år! Tekalendern från min man, chokladkalendern från min pappa och sedan en Lindt-kalender från jobbet. Den gav jag dock till min man, annars är äta choklad liksom det enda jag får göra om dagarna...

Jag pyntade med lite mer glitter på övervåningen. Vår stora spegel fick sig lite rött glitter...

... Och trappräcket fick guldigt glitter som förra året. När vi var klara genomsyrades lägenheten av en väldigt mysig julkänsla, och det enda vi kunde säga var hur mycket vi älskar vårt hem.

Det enda stället där det totalt saknas någon form av julkänsla, är ute på terassen där min Fuschia har bestämt sig för att BLOMMA igen?! Det här är en sommarblomma som ska gå i "ide" i slutet av september för att sedan vakna i april, och blomma i juli. Problemet är att min blomma fick nya knoppar i oktober, och nu börjar slå ut igen. Det är 0-gradigt eller minusgrader på nätterna här, och jag har inte vattnat den / skött om den sen i september, men ändå trivs den väldigt bra. Så märkligt. Den är ju fin, bara lite väl somrig just nu! Älskar sommaren, men december är den enda månaden på året då jag faktiskt njuter av vintern och vill ha snö, kyla och mörker. Blomman på terassen vill något helt annat.

Gillar