Budding

Jag fortsätter uppdateringen om utvecklingen av mina solrosor. Den högsta är nu 107 cm, och den näst högsta 105. För en vecka sedan kunde vi börja se små, små knoppar bildas, och som bilden nedan visar, så verkar det som om en av de lägre rosorna kommer bli först med att slå ut.

En stabil knopp har nu alltså bildats i en av de lögre rosorna. Jag vet inte hur lönge vi måste vänta för att den ska slå ut, men tävlingen på jobbet kommer avslutas den första veckan i september, så jag antar att de kommer blomma då. Anledningen till varför jag sått dessa solrosor är ju för att jag är med i en välgörenhetstävling på jobbet (som startade i maj).. Det har varit riktigt roligt faktiskt, när inte så mycket annat hänt i år, att kunna få följa med i rosornas utveckling. Det har gett mig motivation och inspiration till att så mycket fler blommor och grönsaker på terassen nästa år haha!

Jag tar fortfarande in krukan på nätterna så sniglarna inte ska komma åt den. Jag har ju kommit så långt att det vore skam att sluta med min VIP treatment av rosorna nu. Väntar ivrigt på att de ska blomma!

Gillar