Bryssel bokat!

Nu har jag köpt en födelsedagspresent till min man; nämligen en weekendresa till Bryssel i Belgien. Han vet redan om att vi ska dit, och vilket datum (i September), men inte vilket hotell jag bokat och vad vi ska hitta på där osv. Det ska bli riktigt roligt! Jag fick ju lite rabatt på Eurostar med jobbet, sa vi tar tåget dit en fredagskväll och stannar till söndagskvällen. Precis som vi gjorde när vi åkte till Paris för några år sedan.

För några dagar sedan pratade jag med min vän som bor i Palma, om att vi skulle åka dit och hälsa på dem istället i början av maj. Att jag skulle säga åt min man att packa en väska för ett par dagar och sedan ta han, helt ovetandes, till Stansted och sedan (när han tror att vi ska till Sverige) hoppa på flyget till Palma. MEN det är så svårt med min mans semesterdagar. Han är ju lärare så får bara ha semester när skolorna har semester. Inte för att det är så “bara och bara” egentligen – han har ju hela 13 veckors semester om året till skillnad från mina 5 – men ändå blir det alltid svårt att planera resor efter hans semesterschema… Vill jättegärna tillbaka till Palma och hälsa på min vän, men det får bli någon annan gång. Det gick inte att få ihop det den här gången.

Så efter att jag funderat ett tag blev min mans födelsedagspresent en weekend till Bryssel i alla fall. Det är en stad han velat åka till länge, länge, så jag är glad att jag får uppfylla hans önskan. Jag bokade ett 4-stjärnigt hotell i ett trendigt område, centralt. Jag är ju ingen “tågluffarmänniska” när jag reser, utan vill ha det ganska lyxigt och bekvämt med en god hotellfrukost på morgonen. Min man är inte lika kräsen, men jag vet att han uppskattar lyx minst lika mycket som mig. Vi kommer nog bå​da älska det här hotellet och ha en riktigt trevlig helg om 6 månader haha. Vill äta mycket belgiska våfflor och choklad haha.

Nu har jag många resor att se fram emot i år, och det är precis så jag vill ha det! New York, Belgien och Sardinien blir tre nya ställen att skrapa på min scratch map. Jag trodde inte 2018 skulle kunna toppa 2017, men i resväg verkar det göra det.

Gillar