Brudklänningsprovning!

Åkte till Stockholm igår för att prova brudklänningar på ByMalina. Vilken mysig butik! Trevlig personal! Och stilen på det mesta är väldigt jag! Jag gillar att supportra dessa små, svenska företag som handsyr alla klädesplagg. Det blir mer speciellt tycker jag, och det är alltid roligt att ha något ingen annan har. Prislappen är såklart stor, men har man råd ska man självklart slå till. Vi var inne i butiken i en halvtimme innan vi gick till brudklänningsavdelningen, och jag kunde lätt shoppat loss för 50,000kr där inne. En dag ska jag! Min vän provade några plagg men jag vågade inte bli för fäst vid något. Jag var ju där för brudklänning idag.

När vi kom in i brudavdelningen fick vi sitta ned vid bordet bakom, och dricka lite te och planera. Butiken var egentligen stängd för påsk, så det var extra mysigt att vi var där helt själva. Det första klänningscoordinatorn sa till mig var att hon hade fått lånat ut en av mina klänningar till ett press event. Nej, tänkte jag, bara det inte är min favorit... Och jo, självklart var det precis den! Så jag fick prova min andra och tredje favorit, samt andra liknande klänningar. Men min största kärlek fanns tyvärr inte där.

Min favorit (som någon kändis snott över helgen...) är en two-piece, och faktiskt inte en klänning. Därför var den första jag provade en annan two-piece (den på bilden ovan) för att få känna känslan liksom. Jag tyckte toppen var fin, men den "gömde" mig väldigt mycket eftersom den var så heltäckande. Och kjolen var lite för boho. Men jag gillade starkt att ha en topp och en kjol istället för klänning, där man samtidigt kan justera själv hur mycket av magen som syns. Kan liksom variera under kvällen och byta ut långkjolen mot en kort när det är dags för fest. Perfekt!

Gillade inte ryggen på den här klänningen jag provade, men kjolen var tightare, precis så som jag hade tänkt från början. Jag vill framhäva min figur och gillar byxor, toppar och kjolar som sitter åt. Dock känns inte en bar rygg riktigt som jag.

ByMalinas brudklänningar kostar förresten mellan 11-16000kr. Jag tycker faktiskt inte det är farligt för en brudklänning. En på jobbet köpte en till sin dotter för 35,000kr, och den såg verkligen inte ut att kosta så mycket. Dessa spetsklänningar tycker jag ser ut att kosta mycket mer än vad de egentligen gör, och det är ju precis så ska det vara! Jag bara älskar spetsmaterial. Min vän fick mig att prova en silkesklänning också men det var verkligen mer hon än jag; jag såg ut som jag var påväg till söndagsskolan i katolska kyrkan haha.

Favoritklänningen jag provade var väl den här, men som sagt så hade jag redan fallit för en speciell two-piece. Jag är inte riktigt en klänningstjej utan jag har hellre en topp och en kjol på mig på sommaren, eller en topp och byxor/shorts. Därför köpte jag den two-piecen jag inte fick prova! Men eftersom jag fick prova klänningar med liknande material, liknande figur osv kände jag mig väldigt säker i mitt val.

När själva provandet var över satte vi oss ner igen och jag fick välja spetstyp, lång/kort/ingen ärm, släp/inget släp, knappar/dragkedjor osv. Verkligen så speciellt att de kommer handsy outfiten, precis så som jag vill ha den. Lämnade butiken därför lite fattigare, men väldigt glad. Så spännande att få min two-piece om några månader. Och jag måste bleka håret innan bröllopet, det är alldeles för mörkt just nu.

Gillar