Bröllopsresa nummer 1?

Vi har velat lite fram och tillbaka hur vi ska göra med vår honeymoon eller bröllopsresa. Min fästman vill köra på tradition och åka någonstans direkt efter bröllopet. Men då blir det inom Europa och endast en vecka, eftersom min fästman inte kan ta ledigt i september månad. Själv gillar jag att sprida ut det roliga under året, så jag har alltid tänkt att vi ska åka på vår bröllopsresa några månader senare, eller till och med på våren. Det kommer vara fullt upp med bröllopet i augusti och många personer att umgås med. Tid för varandra har vi alltid senare. Dessutom vet jag inte vad som händer med mitt pass efter namnändring? Ytterst tveksamt om jag kan jag resa från Sverige till något annat land i Europa, för att sedan resa in direkt till England med ett gammalt pass...

I alla fall har vi diskuterat fram 3 resmål vi skulle kunna tänka oss, om vi bestämmer oss för att åka någonstans i Europa en vecka efter bröllopet. Vi skulle i så fall åka på en "ordenlig", lite lyxigare honeymoon framåt nästa vår. Jag är inte den som säger nej till en extra solsemester, så jag är inte omöjlig att övertyga haha (t��nker bara på att det måste vara möjligt också utan passproblem). Vi har spanat in det vackra, och lite mer ovanliga landet Montenegro (se bild ovan). Våra vänner har varit där och de sa att det var helt fantastiskt och påminner mycket om Kroatien, som vi älskar.

Ett annat alternativ, som verkar lite dyrare, är Sardinien. Vi är båda förälskade i Italien, och jag skulle kunna åka dit varje år. Men eftersom vi var i Toscana förra året, känns det mer spännande att prova på en ö om vi åker dit igen. Sardinien med de vackra sandstränderna lockar då definitivt, samtidigt som vi får njuta av italiensk mat och vin igen (jag antar att kulturen på Sardinien liknar mainland-Italien).

Det sista alternativet vi funderat över är Madeira. Har hört att det ska vara en underbar natur där, och att augusti månad ska vara den absolut trevligaste, varmaste månaden där. Tydligen är Madera annars väldigt känt för stormperioder med skyfall och kalla vindar från Atlanten. Planerade att åka dit i maj en gång men blev avrådd. I alla fall finns det verkligen så många härliga länder och platser att upptäcka. Därför värmer jag mig sakta vid tanken av en liten bröllopsresa direkt efter bröllopet - bara logistiken fungerar så jag inte blir fast någonstans.

Gillar

Kommentarer