Bröllopsmiddag

Nu är det bestämt vad som kommer serveras på vår bröllopsmiddag! Snittar, vickning och tårtfylling är TBD, men middagen är helt färdigställd. Som jag säkert nämt tidigare är vår kock fransk, så vi har valt en härlig blandning av svensk och fransk mat (inga sniglar dock den här gången!).

Vi börjar med förrätten som kommer bestå av älgpastrami. Aldrig ätit just älgpastrami förut men älgstek är nog det godaste jag vet. Har släkt i jämtland, så har varit där och ätit färsk älgstek några gånger. Det är fint det! Kantareller är också ljuvligt gott, och päronsalsa… Det vattnas i munnen bara jag tänker på det. Och det bästa är att det bara är förrätten!

Till varmrätt (vilket är ett ord som herrgården tvingade tillbaka i mitt vokabulär nyligen, eftersom jag sagt “huvudrätt” i flera år nu) har vi sedan ugnsbakad hjortytterfile med sidfläsk (utan fläsk till två av min fästmans vänner, om jag inte har fel, eftersom de inte äter det). Igen så blir det lite vilt och svenskt. Hjorten serveras sedan tillsammans med en rotfruksomelette, fondant på potatis och rostad vitlökssås. Jag älskar rotfrukter och brukar göra mycket rotfruktsgrätanger. Rotfruktsomelette har jag dock aldrig gjort men det låter supergott och jag ser fram emot det!

Till efterrätt kommer det sedan serveras en fransk, underbar dessert; nämligen Moulleux au chocolat. Det är en chokladtårta med rinnande choklad inuti, så när man skär i den rinner allting ut. Verkligen en dröm om man älskar choklad! Till det blir det halloncoulis, som mest gör att det ser fint ut, och Tahiti vaniljglass som låter jäkligt gott. Vet inte varför jag tänker på gammaldags, svensk vaniljglass men hoppas på en riktigt tjock glass med mycket smak.

Känns riktigt bra att ha middagsmenyn färdigställd nu och att vi kunde enas så bra om vad vi ville ha. Vi fick valdigt mycket förslag på fiskrätter, men jag äter inte gärna fisk och skaldjur.

Gillar