Bröllopslistan

Imorgon taggar vi för bröllop! Det är min fästmans vän från UCL som ska gifta sig i Cambridge. Jag har bara träffat brudparet en gång, men de verkar helsköna, så det ska bli riktigt roligt och spännande. Själv är det 4 veckor kvar till vårt egna bröllop. Allt är redan färdigplanerat, så här kommer en detaljerad bröllopslista jag svarat på.

Hur länge har du känt din fästman: Sedan februari 2012. Visste vem han var sedan oktober 2011, men började inte umgås med honom förrän februari.

Hur länge har ni varit tillsammans: Sedan 30 maj 2012.

Hur blev ni tillsammans: Vi var ute och festade och bestämde oss på vägen hem för att bli ett par. Yes, vi blev tillsammans på fyllan men det visade ju sig att det kan funka i längden det med haha!

Hur länge har ni varit förlovade: Sedan 31 december 2015.

När ska du gifta dig: Den 26 augusti 2017.

Varför just det datumet: Vi ville ha ett sensommarbröllop av en rad olika skäl. Det blev just den 26e augusti, eftersom det är en bank holiday weekend i England (lättare för våra engelska gäster att komma, när de ändå har semester på måndagen efter). Dessutom gillar både jag och min fästman att “sprida ut” allt det roliga som händer under året. Ingen ser väl direkt fram emot slutet av sommaren, men nu kommer vi alltid ha något speciellt att fira just då. Augusti är dessutom vår favoritmånad.

Hur kommer ni fira årsdagarna av ert bröllop i framtiden: Det skulle vara roligt att följa traditionen; att ge varandra presenter utav bomull när vi firar bomullsbröllop osv. Vill definitivt alltid göra något speciellt på årsdagen, varje år.

Var ska du gifta dig: På en herrgård ute på landet, vid en stor sjö. Där kommer alltså både vigseln och bröllopsfesten att hållas.

Har ni något tema: Romantiskt herrgårdstema? Lite rosa, litte vitt, lite persikofärgat och mycket gröna växter. Kommer bli superfint ihop med min vita spetsklänning och lockiga hår.

Hur många gäster: Herrgården har en gräns på 50 gäster, och eftersom vi båda blev helt kära i platsen och omgivningen, valde vi att gå med på det. Det kommer bli ett ganska litet, intimt och lyxigt bröllop tror jag!

Vad är er budget: 200,000kr är maxbudgeten som vi inte vill gå över, men jag skulle tro att vi kommer under det. Jag anser själv att jag är väldigt duktig med pengar och ekonomi. Sätter jag en budget, har jag därför liksom naturligt en mental budget som alltid ligger snäppet under den riktiga budgeten. Den brukar jag aldrig gå över. Hoppas på 160,000 i slutänden.

Vad kommer ni spendera mest pengar på: Mat, dryck och boende är dyrast.

Vad kommer ni spendera minst pengar på: Fotograf. Vi har ett par utvalda gäster som tar bilder under dagen/kvällen. På så sätt får vi tillgång till alla bilderna direkt. Jag tycker dessutom själv det är roligt att fotografera, så att betala 35,000kr för några bilder känns bara sjukt ovärt. Nu kan vi ta flera tusen bilder under dagen om vi vill det, och spara dem, fast gratis.

Vart ska ni åka på bröllopssemester/smekmånad: Det blir Mallorca direkt efter bröllopet, för det var enklast för oss att ta oss dit. Sedan vill vi åka någonstans lite längre bort nästa år (eller kanske om två år beroende på hur dyrt det blir med nya lägenheten!).

Vad ser du mest fram emot med dagen: Att få bli min fästmans fru såklart. Jag är så jäkla lyckligt lottad som har en sådan fin man i mitt liv! Att så många fina människor dessutom kommer närvara under dagen, äta god mat, festa och bara ha roligt tillsammans i en väldigt fin, lyxig miljö, är ett stort plus!

Gillar