Bröllop i Cambridge

Igår bar det av till Cambridge för bröllop! Det blev en underbar dag, helt över förväntan, för jag kan ärligt säga att det var det bästa bröllopet jag någonsin varit på (har bara varit på ett annat, men ändå haha). God mat, bra underhållning, trevliga gäster och ett brudpar som var så fina tillsammans. Det kunde inte varit en mer lyckad dag/kväll.

Vi tog tåget från King's Cross till Cambridge vid lunchtid. Älskar King's Cross; definitivt mysigaste tågstationen i London. Har bara åkt tåg därifrån en gång förut, när vi åkte till Paris, men har varit där flera gånger ändå. Första gången för att besöka plattform 9 3/4, men då fanns inte den halva vagnen i väggen, som den gör idag. Jag ville ta en bild där igår, men kön var så lång, både innan vårt tåg gick och när vi sedan kom tillbaka till King's Cross på kvällen. Det får bli en annan gång. Vårt tog kom i alla fall in till plattform 9 på kvällen, och det tyckte jag var mer än coolt haha.

Det var 120 personer bjudna till bröllopet, men bara 100 platser i kyrkan, så jag, min fästman och två av våra vänner träffades och gick runt i fina Cambridge ett tag medan själva ceremonin var. Min fästman har bara känt brudgummen i ca ett år, och jag hade bara träffat dem en gång innan, så vi tyckte självklart att vi kunde hoppa över ceremonin. Så tacksamma att vi var bjudna ändå till festen liksom. Sedan mötte vi upp alla andra vid bussarna som tog oss till festlokalen, som låg ca 20min ifrån Cambridge centralstation, ute på landet.

På eftermiddagen var vi utomhus, minglade och lekte lekar. Det serverades också snacks, så som brownies, ostkex, grönsaker med dipp (cruditees) och frukt. Det fanns också en bar där, och jag och en av vännerna vi var där med drack väl tre/fyra glas Prosecco var. Det var rätt kallt ute, och vi var mitt ute på ett blåsigt fält, så alkoholen höll oss varma haha. Men det var en riktigt trevlig eftermiddag och brudparet var så fina. Det riktigt lyste om dem. Sedan var det tal och middag inomhus i en stor, fin lada. Så mysigt!

Brudparet är båda vegetarianer, och jag såg verkligen fram emot en bröllopsmeny med bara vegetarisk mat. De hade dessutom valt att boka en matvagn med street food från mellanöstern, vilket gjorde det ännu mer spännande. Menyn bestod utav handbakat bröd, Egyptisk falafal, ugnsbakad fetaost, avokado och bulgurröra, citronstrips med vitlökssås, en fräsch salad och något annat friterat som smakade såå gott. Det var så mycket såser/dipper och väldigt goda smaker. Jag saknade inte köttet alls. Sedan till efterätt serverade de också en supergod choklad och apelsinmousse. Mmm.

Efter middagen blev det lite lekar, dans och så bröllopstårtan förstås. Jag vann en lek som hette "pass the parcel", och mitt pris var den här boken haha! Jag som aldrig läser känner verkligen att jag måste läsa den här boken nu. Det är en av brudparets favoritböcker. Underhållningen var grym hela kvällen, och brudgummens brors band spelade rockmusik. De var så bra! Kändes mer som vi var på en The Killers konsert. Sjukt roligt. Sedan tog jag och min fästman en über till stationen och sista tåget hem till London.

Det var precis det här jag behövde - ett riktigt mysigt, lyckat bröllop - för att bli mer taggad på mitt egna bröllop. Kände verkligen igår att jag viiiill vara den nästa som gifter mig. Och det kommer jag ju också vara, om endast 4 veckor! Så taggad igen. Gårdagen var underbar, men framtiden är minst lika underbar. Skål på det.

Gillar

Kommentarer